24sata

U Hrvatskoj se sastali s Rusom?

- Piše: TEA KVARANTAN

Ivanka Trump i Jared Kushner su 2016., tijekom Trumpove kampanje, proveli odmor u Hrvatskoj, i to u društvu tajanstven­og ruskog oligarha i još jedne djevojke iz Rusije, objavio je Buzzfeed News na osnovu dokumenata iz istraživan­ja Roberta Mullera, bivšeg šefa FBI-a koji je vodio istragu o Trumpovoj povezanost­i s Rusima.

Prema objavljeni­m bilješkama, Steve Bannon, ključni čovjek Trumpove predsjedni­čke kampanje, postavljao je pitanja o tom godišnjem odmoru i smatrao ga sumnjivim. Kako je u knjizi ‘Strah’ opisao Bob Woodward, novinar koji je razotkrio aferu Watergate, Bannona je razljutila činjenica da je Trumpov zet na odmoru usred kampanje.

- Gdje je, kvragu, Jared? Moram razgovarat­i s njim i Ivankom raspitivao se Bannon tada po uredu. Tad su ga informiral­i da se oni nalaze na odmoru u Hrvatskoj. Bannon je, nakon uspješne kampanje, postao savjetnik predsjedni­ka Donalda Trumpa, no njihova ljubav je pukla. Bannon je kasnije FBI-evim istražitel­jima rekao kako su Jared i Ivanka na tom odmoru bili u ruskom društvu.

PLOVILI SU JADRANOM

Mailovi koje je Bannon ramijenio s neimenovan­im ljudima 2017. godine pokazuju kako je informacij­u o Jaredovom druženju s Rusom namjeravao iskoristit­i protiv Jareda. Dokumenti, uključujuć­i 274 stranice bilješki s intervjua Muellerova tima, emailove i druge dokumente povezane s istragom, objavljeni su u subotu. Ivanka i Kushner su to ljeto proveli na jahti i u društvu Wendi Deng, poslovne žene i bivše supruge medijskog magnata Ruperta Murdocha. Na luksuznoj jahti Rising Sun plovili su Jadranom, a nakon Dubrovnika i Hvara posjetili su i Split. Njihov odmor je bio javna stvar, po Jadranu su ih slikali i fotoreport­eri. No tada nije bilo ni spomena druženja s Rusima.

- To je samo još jedan od pokušaja da se

izbori

POBJEDA TRUMPA

LJUBAV CVATE u Americi, kad je Donald Trump pobijedio, povežu ponovno s ruskim utjecajem na njih. Ali to, što se tiče nas, nema veze s vezom - rekao nam je sugovornik blizak ruskom veleposlan­stvu u Zagrebu.

PUTINOV KURIR S TRUMPOVIMA

Inače, o kojem je misteriozn­om oligarhu riječ ne navodi se u dokumentim­a. No oni s boljim pamćenjem sjetit će se 2017. i napisa da je Ivanka Trump s obitelji plovila Hrvatskom istodobno kad je na svojoj novoj jahti plovio ruski milijarder Dmitrij Ribolovlje­v. Za njega se, pak, govorilo da je Putinov kurir. Sumnja se da su se jahte ruskog oligarha i Trumpove kćeri našle na Jadranu.

- O tome ne znamo ništa - kažu nam naši sugovornic­i bliski ruskoj ambasadi. Predstavni­k Ribolovlje­va javio se redakciji te kazao kako se Ribolovlje­v nikada nije susreo s Kushnerovi­ma.

 ??  ?? Na ovoj jahti su se Trumpovi navodno našli s ruskim oligarhom
Na ovoj jahti su se Trumpovi navodno našli s ruskim oligarhom
 ??  ?? Novi dokazi o utjecaju Rusa na izbore u SAD-u
Novi dokazi o utjecaju Rusa na izbore u SAD-u
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia