24sata

LETJE GRUP

- Pišu: I. PANDŽIĆ, T. KVARANTAN

PLENKOVIĆ: BITNO JE DA TAKVIH PRAKSI VIŠE NE BUDE U STRANCI Šef stranke Andrej Plenković jučer je poručio da će o izbacivanj­u konačnu odluku donijeti časni sudovi stranke. Ali je naglasio da oni koji su pisali poruke mržnje ne zaslužuju biti dio ‘najjače i najodgovor­nije stranke’.

Tri dana nakon izbijanja afere WhatsApp, HDZ-ova grupa “Zna se HDZ” na Viber aplikaciji izgubila je šest članova, a komunikaci­ja se smanjila za 30 posto. Slično je i s grupom “Uskoci i hajduci” na WhatsAppu, koja je također izgubila nekoliko članova.

Ali kako nam je potvrđeno iz vrha stranke, iz HDZ-a bit će izbačeno samo 15 članova grupe “Zna se HDZ”, a nitko iz ‘Uskoka i Hajduka’ čiji je administra­tor Mate Ćurić. Grupu s imenom HDZ-a je vodio Božo Medić i on će sigurno letjeti iz stranke. - Mislimo i da su ti koji su širili takve poruke uglavnom ljudi Tomislava Karamarka - kaže sugovornik iz vrha stranke. Članovi spomenutih grupa, s kojima su 24sata razgovaral­a, još ne mogu vjerovati zašto središnjic­a HDZ-a sad traži glave nekih članova zbog govora mržnje u porukama u grupama jer je, ističu, ta ista Viber grupa “Zna se HDZ” svojedobno podržavala Andreja Plenkovića u njegovu dolasku na vlast u stranci.

- Tad smo pozitivno o njemu pisali. I zaista, s njegovim dolaskom dobili smo više slobode u komunikaci­ji nego u vrijeme Milijana Brkića, kad se nije smjelo puno toga pisati. Razumijem da Plenkoviću smetaju kritike i da se govor mržnje treba kazniti, ali ne razumijem zašto sad razgovaram­o o WhatsApp grupi, a predsjedni­čki

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia