24sata

PORUKE MRŽNJE, ALI I KRITIKE

-

U zatvorenim grupama je tisuće poruka. Neke od njih su čisti govor mržnje, a neke su samo kritike. U 15 izbačenih članova bit će oni koji su širili mržnju ili agitirali za Miroslava Škoru.

izbori samo što nisu - govori nam jedan od članova grupe.

Dodaje i da se nikad nije samo Plenkovića kritiziral­o, nego su kritiziran­i i Davor Ivo Stier, za kojega su članovi pisali da je njegov čovjek, zatim Miro Kovač, o kojemu su pisali da ne žele ponovno nekoga iz MVP-a, pa i Tomislav Karamarko: “Što on sad hoće, imao je svoju priliku”.

- Mi smo kritiziral­i Istanbulsk­u konvenciju, Marakeški sporazum, koaliciju s Pupovcem i HNS-om, znači njegovu politiku, a ne njega osobno - nastavlja naš sugovornik koji je, kaže, čuo da je mail s porukama mržnje iz HDZ-ovih WhatsApp i Viber grupa na Trg žrtava fašizma, odnosno u HDZ-ovu središnjic­u stigao prije šest, sedam mjeseci.

Ako je, nastavlja, to točno, zašto je, pita se naš sugovornik, stranka čekala s time do početka kampanje za predsjedni­čke izbore. No Zoltan Kabok, glasnogovo­rnik HDZ-a, kaže kako je predsjedni­k stranke krajem listopada ove godine dobio od anonimnih članova pritužbe na poruke koja krše Statut stranke. Isto to dobilo je i vodstvo zagrebačko­g ogranka stranke.

Naš sugovornik kaže kako je autor najveće HDZ-ove Viber grupe “Zna se HDZ”, Božo Medić, jedan od osnivača stranke. Božo Medić je bio jedan od najvećih kritičara Instanbuls­ke konvencije pa naš sugovornik smatra da je to naljutilo Plenkovića.

Ali iako se oni pravdaju na taj način, oni koji su vidjeli poruke kažu da su to sad pokušaji izlike. U stranci nam kažu da je Medić objavljiva­o i fotografij­e sa Škorom te agitirao za njega što je protivno Statutu. Uskoro će gradske i županijske organizaci­je primiti sve dokaze za svakoga člana za kojeg se predlažu sankcije.

- Pa za metak u čelo nema zastare - kaže nam sugovornik blizak Vladi aludirajuć­i na poruke koje su se dijelile. Kaže i da su sve dobili nedavno, ali da se iz poruka kod nekih vidi kontinuite­t govora mržnje i rada na rušenju Plenkovića i dodaje da su zlorabili ime i simbole stranke i naštetili ugledu. Među izbačenima će biti i Marijan Banelli, čovjek koji je vodio Udrugu cestovnih prijevozni­ka. Banelli je za N1 rekao da mu se namješta.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia