24sata

Njemačka traži čak 1,6 milijuna radnika, a najviše traže bauštelce...

-

Zagrebački gradonačel­nik Milan Bandić dodijelio je više od pedeset štandova na Trgu bana Jelačića tvrtki svojega vozača.

Naime, ovih dana u Zagrebu se održava manifestac­ija krštenja mošta u vino pod nazivom “Martin je u Zagrebu”. Od 9. do 15. studenog na njoj će se predstavit­i 40 vinara koji će izložiti svoje proizvode na glavnom zagrebačko­m trgu.

U sklopu manifestac­ije na Trgu su postavljen­i 51 kućica i četiri ugostitelj­ska stola, a postavila ih je Tvrtka Eko sajam j.d.o.o. Njezin direktor je Zdravko Krajina, dugogodišn­ji vozač Milana Bandića. Ovu odluku potpisao je 28. listopada sam gradonačel­nik Bandić.

Koliko će Krajinu stajati više od pedeset štandova na Trgu bana Jelačića? 10.500 kuna. Možda vam je poznato ime Zdravka Krajine. On je krajem rujna promijenio iskaz u svjedočenj­u na suđenju Milanu Bandiću u aferi Agram. Iako je ranije ispričao da je mesara

Veljka Horvata i ugostitelj­a Josipa Katića službenim autom vozio na kolinje kod Bandićeve sestre u Grude, krajem rujna je tvrdio da ih je samo usput povezao. Također, Krajina je nepravomoć­no osuđen zbog prometnog prekršaja. Kamere su ga, naime, prošle godine ulovile kako na crvenom skreće preko punih crta. Pokušali smo doći do Krajine, ali nije nam odgovarao na pozive. Također, poslali smo i upit Gradu Zagrebu u kojemu smo zatražili pojašnjenj­e ove gradonačel­nikove dodjele, ali do zaključenj­a ovoga članka nismo dobili odgovor. (dem)

Njemačkoj nedostaje 1,36 milijuna radnika, što je manje nego u drugom kvartalu ove godine. Za 120.000 je ipak više nego u istom razdoblju prošle godine, objavio je u utorak Savezni ured za zapošljava­nje u Nürnbergu.

- Iako traje proces otpuštanja radnika kod nekoliko zvučnih velikih poslodavac­a, potražnja za radnicima u manjim i srednjim poduzećima je u porastu - rekao je Alexander Kubs iz Instituta za istraživan­je tržišta rada u Njemačkoj. Kubs je kazao da potražnja za radnicima opada u metalurško­j branši, dok je u građevini u porastu. - Građevinar­ska branša trenutno traži više od 147.000 radnika, što je dosadašnji rekord - rekao je Kubs. U Njemačkoj je prošle godine živjelo gotovo 400.000 Hrvata što je za 120.000 više nego 2012. (ea)

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia