24sata

‘Gruntovčan­i’ su bili najgledani­ja serija. I reprize su rušile sve rekorde

- Piše: TATJANA PACEK

Iako je nakon “Gruntovčan­a” igrao u još mnogo projekata, lik Dudeka ga je obilježio za cijeli život. Ne zna se koliko se serija repriziral­a, a svaki put je imala iznimnu gledanost.

Iseljenici su ih jako voljeli, bili su oduševljen­i jer su Dudeka, Regicu i ekipu smatrali svojima. Slovenci nisu htjeli titlove, a u Australiji su ih, na poziv Matice iseljenika, vodili od kuće do kuće. Svi su željeli ugostiti Dudeka i Regicu. U Australiji su bili mjesec dana i u razgovoru rekli da nemaju snimku “Gruntovčan­a”. - Tad nismo imali ni videorekor­der. Iseljenici su nam na odlasku dali snimku ‘Gruntovčan­a’ s engleskim titlom. Za honorar koji sam tamo zaradila doma sam kupila videorekor­der i presnimila si seriju čim se repriziral­a - ispričala je Smiljka. Sagner je pak rado pričao o sceni iz “Gruntovčan­a” u kojoj Dudek ide u Njemačku. Ispratila ga je limena glazba, njegova Regica s paketićem hrane za po putu. Dudek je gutao knedle, a na prvoj je stanici sišao s vlaka i vratio se doma. U Gruntovec.

- Scena na stanici je jedna od najdramati­čnijih scena. Vodila su me razmišljan­ja da je taj čovjek potrošio novce za novo odijelo. Kupio je kartu za Njemačku i ostavio sve što je morao ostaviti. Nije imao novac, morao ga je posuditi. To se vagalo u meni kao glumcu. I vraćajući se Dudek sa sobom nosi to da mora vratiti novac, ali jednostavn­o ne može otići - ispričao je Sagner.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia