24sata

‘Bio je najbolji mladi redatelj u Hrvatskoj’

- Piše: MISLAV BOSANČIĆ

Obitelj, prijatelji i brojne kolege okupili su se jučer na zagrebačko­m krematorij­u kako bi se posljednji put oprostili od novinara, scenarista i redatelja Matije Vukšića, koji je preminuo nakon teške bolesti u 38. godini.

Oproštaj je započeo pjesmom Arsena Dedića “Balada o prolaznost­i”. Među ožalošćeni­ma bili su Matijin otac Branko, Maja Sever, Matijin krsni kum Zrinko Tutić, redatelj Vinko Brešan, HRTovi

voditelji Aleksandar Stanković i Tarik Filipović, pjevač Massimo sa suprugom Eni, Goran Milić, političari Zoran Milanović i Krešo Beljak... U veliku dvoranu krematorij­a jedva se uguralo nekoliko stotina ljudi, a govor je među prvima održao Brešan. - Matija je bio najbolji mladi redatelj u Hrvatskoj. Osjećam se nemoćno jer njegovoj obitelji ne mogu ništa drugo reći osim: ‘Primite moju sućut’ - rekao je među ostalim.

- Matija je volio pokazati ljubav u svojim filmovima - poručio je novinar Saša Kosanović. Matija je diplomirao novinarstv­o na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, a kasnije je diplomirao i dokumentar­nu filmsku režiju na Akademiji dramske umjetnosti. Radio je na HRT-u u redakciji Informativ­nog programa, a zapaženi su i njegovi dokumentar­ni filmovi “Benjamin”, “Djeca tranzicije” i “Irokez” te kratki igrani film “Čistačica”. Ovaj istaknuti redatelj dobio je i brojne domaće i međunarodn­e nagrade za svoja redateljsk­a ostvarenja.

 ??  ?? POSLJEDNJE ZBOGOM
Od Matije su se oprostili brojni kolege i prijatelji...
POSLJEDNJE ZBOGOM Od Matije su se oprostili brojni kolege i prijatelji...

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia