24sata

‘LOPTA ĆE IĆI U SOBU SA SVIM SUVENIRIMA ’

ČUDESNA FORMA Mislav Oršić zabio je hat-trick i treći mjesec zaredom. Uzeo je loptu nakon tri gola koja je zabio Atalanti i Rijeci u pobjedi na Rujevici

- Piše: HRVOJE TIRONI

Mislav Oršić igra u sjajnoj formi. Hrvatski reprezenta­tivac proteklog je vikenda u derbiju kola razbio Rijeku, novim golovima stigao do drugog hat-tricka ove sezone u prvoligašk­om društvu.

Na svom kontu sad ima osam golova i drugi je strijelac lige. U sezoni iz snova Mislavov je učinak gotovo nerealan, krilni igrač Dinama u dosadašnji­h 20 nastupa postigao je 16 golova. I najbolji je strijelac Dinama u domaćim i europskim dvobojima... Na Rujevici je “potopio” Rijeku pa se poslije utakmice ponosno fotografir­ao s loptom koju je kao uspomenu ponio u Zagreb.

- Nakon ulaska u svlačionic­u pitao sam našeg oružara može li zamoliti domaćine za loptu kojom smo igrali utakmicu, to mi je puno značilo. I zaista, nakon nekoliko minuta su mi je donijeli, a ja sam im dao svoj dres. Lopta s Rujevice bit će mi vrlo lijepa uspomena - kaže nam Mislav Oršić, trostruki strijelac u pobjedi Dinama protiv Rijeke 5-0.

NEMAM LOPTU IZ GORICE

- Da, kod kuće već čuvam lopte s dvoboja protiv Rudeša i Atalante, na tim sam utakmicama također zabio po tri gola. Gorica? Ma protiv Gorice mi je bilo neugodno tražiti loptu, zato tu nemam kod kuće iako sam i tamo postigao hat-trick - kaže Oršić, koji je oživio svoju karijeru dolaskom u Dinamo.

A ima li napadač “modrih” kakvu loptu iz Južne Koreje ili Kine, pitali smo ga. - Haha, nemam. U Južnoj Koreji i Kini nikad nisam zabio tri gola na utakmici, pa iz Azije i nemam takvih uspomena. Kod kuće još nemam neko posebno mjesto na kojem držim te lopte, ali mi se po glavi mota ideja kako bih mogao napraviti jednu sobu u kojoj bih držao takve stvari. Pa i razne suvenire, sve uspomene koje bih sakupio tijekom karijere. Mislav Oršić do dolaska u Dinamo zabio je samo jedan hat-trick, bilo je to u svibnju 2010. godine. Tad je branio boje zaprešićko­g Intera, a tri gola postigao je u pobjedi “žutih” protiv Lokomotive 4-2. U to vrijeme imao je 17 godina, četiri mjeseca i 14 dana. I dalje je najmlađi strijelac hat-tricka u povijesti Prve HNL.

- Tog dana nisam ponio doma loptu s utakmice, ma tad nisam niti znao da postoje takve stvari - sa smiješkom kaže Oršić.

BRŽI SAMO VUGRINEC

Nisu to sve zanimljivo­sti o Mislavu, koji je protiv Rudeša (pobjeda 7-2, veljača 2019.) postigao i drugi najbrži hat-trick u povijesti HNL-a. Zagrepčani­ma je tad tri gola zabio u razmaku od samo sedam minuta i 47 sekundi, hat-trick je brže od njega u domaćem prvenstvu kompletira­o tek Davor Vugrinec, kojem je u sezoni 2009/10. na utakmici Osijeka i Zagreba za postizanje triju golova trebalo samo šest minuta.

 ??  ?? NOVA USPOMENA
Mislav Oršić s Rujevice je ponio loptu kojom je zabio hat-trick Rijeci
NOVA USPOMENA Mislav Oršić s Rujevice je ponio loptu kojom je zabio hat-trick Rijeci
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia