24sata

BJELIČINA ŠKO LA NA NOU CAMPU

PREDAVANJE Trener Dinama bio je gost Barcelone, pola sata govorio je na temu ‘Napreduju li još igrači?’. Danas ide u La Masiju, Španjolcim­a je govorio i o Daniju Olmu

- Pišu: A. BEVANDA, J. TOLIĆ

RAZBOLIO SE

Nenadu Bjelici udijelili su veliku čast. Trener Dinama bio je gost na Nou Campu, u domu velike Barcelone, gdje je jučer održao predavanje na temu “Napreduju li još igrači?”.

U svojem izlaganju Bjelica je u 14 točaka, koristeći se slajdovima, objasnio svoj sustav rada i kako je od Dinama napravio konkurentn­u momčad u Ligi prvaka. Sustav igre, način treninga, naporan rad, kompetitiv­nost, analiza, ljudski faktor, obiteljski ambijent, momčadski duh, poštovanje, koncentrac­ija, jasni ciljevi... To su bile neke od točaka Bjeličina izlaganja.

PREDAVANJE U 23 SLAJDA

- Velika mi je čast bila predavati u domu jednog od najvećih klubova na svijetu - javio nam se iz Barcelone trener Dinama i nastavio: - Hvala Miguelu Olmu, Danijevu ocu, koji je ostvario kontakt s ljudima ovdje. Zahvaljuje­m domaćinima na pozivu. Velika je stvar bila predstavlj­ati Dinamo i hrvatski nogomet. Prije dvije godine govorio sam na predavanju koje je organizira­o moj tadašnji klub Lech u Poljskoj, ali ovo je ipak dvije razine iznad. Nakon Bjeličina predavanja “osvanuo” je crtež s 14 točaka o kojima je govorio.

- U pripremi predavanja pomogao mi je moj analitičar iz Dinama Jasmin Osmanović. Ja sam koristio slajdove, 23 slajda, a ovaj crtež nacrtala je žena koja je angažirana na ovom predavanju. Moram priznati da odlično izgleda

- kaže nam Nenad Bjelica i dodaje:

- Govorio sam između 30 i 35 minuta, a onda su mi još desetak minuta postavljal­i pitanja. Na predavanju su bili, između ostalih trener Osasune Jagoba Arrasate te Franc Artiga, trener Barcelonin­e juniorske momčadi koja igra u Ligi prvaka. Lani je bio Ernesto Valverde, a sad je tu bio trener mlade Barcine momčadi. Bilo je još nekoliko poznatih trenera iz španjolski­h liga. Pitanja su većinom bila o tome kako se Dinamo brzo s europskih utakmica prilagodi utakmicama u HNL-u.

- Nije im bilo jasno kako to uspijemo, pa sam im rekao da je to zbog toga što imam inteligent­ne igrače - pojasnio je trener hrvatskog prvaka, koji će i danas biti u Barceloni.

- Danas idem posjetiti njihovu školu, čuvenu La Masiju.

DANI IH ODUŠEVLJAV­A

I u Španjolsko­j je Bjelica dao nekoliko intervjua. Katalonski­m medijima El Mundu Deportivu i Sportu. Naravno, najviše ih je zanimao Dani Olmo, novi reprezenta­tivac. - Zanimalo ih je kako je moguće da je Dani u Dinamu toliko napredovao da je dogurao do A reprezenta­cije. Oduševljen­i su njime i svime što pokazuje na terenu - rekao je Bjelica. Uz malo sreće Dinamo bi mogao proći skupinu Lige prvaka, pa ako izvuče Barcelonu, Bjelica bi se ove sezone kao trener mogao vratiti na Nou Camp.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia