24sata

I OBITELJI DAO Bankar (59) prije bijega bliskim ljudima os

- Piše: TINA JOKIĆ

Bio je iznad politike, građanskih udruga i lokalnih institucij­a. Mogao si mu se obratiti za bilo što, sve je mogao ‘srediti’. Što mu se dogodilo, nikome nije jasno, kažu Vrličani o Srđanu D. (59), voditelju poslovnice OTP banke.

Iz banke u Vrlici tijekom vikenda nestalo je 11,5 milijuna kuna. Kako kažu u splitskoj policiji, osumnjičen­ik je i dalje nedostupan, a nije pronađen ni novac. Kako doznajemo, prije nego što je bankar prešao granicu s Bosnom i Hercegovin­om, a navodno je to učinio preko Vinjana Donjih, ostavio je pola milijuna kuna bliskim osobama želeći tako zbrinuti obitelj. No ta gesta nije naišla na odobravanj­e te je novac uskoro završio u rukama policije. Nestanak silnog novca iz banke već je treći dan top tema u ovom malom dalmatinsk­ome mjestu, mjestu iz kojeg mladi neprestano odlaze i koje je odavno izgubilo nadu u boljitak. Iz njega je, naposljetk­u, ovih dana otišla i banka. Klijenti su, naime, još prije dobili obavijest da će se poslovnica OTP banke, jedine banke u mjestu, zatvoriti 15. studenog. No zbog ovih nenadanih događaja svi klijenti dobili su novu obavijest o ranijem zatvaranju, točnije 11. studenog.

To je stvorilo velik problem klijentima banke, koji su po svoj novac, nakon što ga više nisu mogli podignuti na bankomatu, morali ići u Sinj ili neki drugi grad. A kako je Srđan odnio novac i zašto ga je u tako maloj poslovnici bilo toliko, ima više verzija.

ZAŠTO JE TOLIKI NOVAC BIO U BANCI?

Prema jednoj od njih, banka se pripremila na dizanje većih količina depozita pa se zbog toga odjednom u poslovnicu slilo toliko novca. Druga verzija kaže kako je bankar tražio da dopreme toliko novca jer je klijent zatražio milijunski kredit u gotovini. Prema trećoj verziji on je zapravo još ranije odnosio novac te se zbog vijesti kako će se poslovnica zatvoriti prestrašio revizije poslovanja te je uzeo sve što je mogao, uključujuć­i novac s nekih računa, i netragom nestao.

Iako će većina reći kako je Srđan legenda, ima i onih koji mu nisu skloni. - Bio je dobročinit­elj i pohlepnik istodobno. Očito se malo pogubio.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia