24sata

Promijenio iskaz i sad će zaraditi 239.000 kuna...

U SAMO TJEDAN DANA OPG-ovi moraju Bandićevu dugogodišn­jem vozaču platiti 700 kuna dnevno po kućici na Trgu. On je platio sitniš

- Piše: DENIS MAHMUTOVIĆ

DOBAR POSAO

Zdravko Krajina, dugogodišn­ji vozač Milana Bandića, zaradit će gotovo 240 tisuća kuna u samo tjedan dana. Kako? Na štandovima koje mu je Bandić dodijelio za sitniš.

Ovih dana se u Zagrebu održava manifestac­ija “Martin je u Zagrebu”, tijekom koje će se na Trgu bana Jelačića predstavit­i brojni OPG-ovi. U sklopu manifestac­ije na Trgu su postavljen­i 51 kućica i četiri ugostitelj­ska stola, a postavila ih je tvrtka Eko sajam. Njezin direktor je Zdravko Krajina, dugogodišn­ji vozač Milana Bandića. Ovu odluku potpisao je sam gradonačel­nik Bandić.

Krajinu je postavljan­je više od 50 štandova na Trgu bana Jelačića stajalo samo 10.500 kuna. I od toga će, izgleda, masno zaraditi. - Najam kućice moramo platiti 700 kuna po danu. I ne samo mi, svima je tako - rekao nam je vlasnik jednog OPG-a. Razgovaral­i smo s nekoliko izlagača i svi su nam potvrdili istu cijenu najma. Model poslovanja je jednostava­n - Krajina od Bandića dobije prostor na Trgu za iznimno jeftinu cijenu, a onda izlagačima višestruko naplati najam kućica. Preračunat­o u brojke, u tjedan dana manifestac­ije Krajina će od OPG-ova koji su zakupili njegove kućice zaraditi više od 239 tisuća kuna. Ovaj dobar posao Zdravka

Krajine dolazi tek malo više od mjesec dana nakon što je promijenio iskaz u svjedočenj­u na suđenju Milanu Bandiću u aferi Agram. Eko Sajam nema zaposlenih. Direktor tvrtke je Zdravko, a vlasnica je izvjesna Edita Krajina. Prošle godine imali su prihode od 321,8 tisuća kuna, a 2017. godine uprihodili su 402,4 tisuće kuna. Zanimljivo, 2016. su ostvarili prihod od 238 tisuća kuna. Krajina će, dakle, u samo tjedan dana okrenuti više nego u cijeloj 2016. godini. Zanimljivo, Bandić je njegovoj tvrtki u protekle dvije godine isplatio po deset tisuća kuna iz proračuna kao potporu za sudjelovan­je na manifestac­iji “Martin je u Zagrebu”.

 ??  ?? Bandićev dugogodišn­ji vozač ‘vrti’ unosan posao na Trgu bana Jelačića
Bandićev dugogodišn­ji vozač ‘vrti’ unosan posao na Trgu bana Jelačića
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia