24sata

Samo su Englezi viši od naših ‘nebodera’

2 15

- Piše: ANTONIO BEVANDA

Dejana Lovrena i Domagoja Vide nema zbog kartona, zbog toga će protiv Slovačke na Rujevici stoperski par biti Duje Ćaleta-Car (23) i Dino Perić (25). Dinamovcu će ovo biti prvi nastup i debi za “kockaste”, a Ćaleta-Car ima tri nastupa za Hrvatsku dosad. Posljednji prije osam mjeseci u pobjedi protiv Azerbajdža­na u Maksimiru 2-1.

- Dino Perić je igrač za kojeg sam siguran da će brzo biti u reprezenta­ciji. On je definitivn­o naš najbolji stoper kad se radi o iznošenju lopte, ne boji se igrati pod pritiskom, a iz utakmice u utakmicu još će sigurno rasti, nadam se i do hrvatske reprezenta­cije - rekao je prije tri mjeseca trener Dinama Nenad Bjelica.

Bjelica je bio u pravu, Perić je u međuvremen­u dobio poziv Zlatka Dalića, a sad će očito odigrati i prvu utakmicu za Hrvatsku. Ovo je za njega dosad sezona iz snova i treba vjerovati da je on pravo rješenje za Slovačku. Duje-Ćaleta Car je “pomilovan”, jasno je da će početi utakmicu u subotu. Perić i Ćaleta-Car su drugi najviši stoperski par u Europi gledajući najbolje reprezenta­cije Staroga kontinenta. Dino Perić ima 197 cm, a Duje Ćaleta-Car 192 cm. Zajedno su na 389 cm, od njih su viši samo Englezi, Harry Maguire iz Manchester Uniteda i Tyrone Mings iz Aston Ville. Maguire je visok 194, a Mings 196 cm. Stoperski par engleske reprezenta­cije iz utakmice s Bugarskom visok je 390 cm. Blizu našeg stoperskog para i engleskog je i njemački, Süle i Ginter. Ozlijeđeni Süle visok je 195 cm, a Ginter 191. Zajedno imaju 386 cm. Vjerujemo da će Dino i Duje protiv Slovaka odnijeti sve lopte glavom.

CENTIMETAR­A visok je Dino Perić. Nenad Bjelica nedavno je najavio kako će on biti novi adut ‘kockastih’.

PERIĆ JE IGRAO U TRI NATJECANJA

Dino Perić ima ukupno 23 nastupa za Dinamo ove sezone. Gledajući minute, čak 1976.

MILIJUNA eura prema Transferma­rktu vrijedi Dino Perić. No njegova vrijednost će sigurno uskoro narasti.

HARRY MAGUIRE dio je najvišeg stoperskog para u Europi. Stoper koji je iz Leicestera došao u Manchester United visok je 194 cm.

NASTUP bi za hrvatsku reprezenta­ciju u subotu protiv Slovačke trebao imati Dino Perić.

PERIĆ

Gledajući visinu stoperskih parova najboljih reprezenta­cija u Europi, stoper Dinama je najvši. Ima centimetar više od Tyronea Mingsa, stopera Engleske i Aston Ville, povratnika u Premiershi­p.

ĆALETA-CAR Izbornik Zlako Dalić ga je ‘pomilovao’. Duje i Dalić su se pomirli i jasno je kako će stoper Marseillea početi utakmicu na Rujevici. On ima i srebro s Mundijala u Rusiji.

CENTIMETRA visok je Duje Ćaleta-Car. Njega

je prošle godine nakon SP-a iz Salzburga

doveo Marseille.

ODIGRAO JE 893 MINUTE

Za Marseille Ćaleta-Car ima 11 nastupa u

prvenstvu i jedan u kupu

Francuske.

MILIJUNA eura prema Transferma­rktu u ovom trenutku vrijedi Ćaleta-Car. S klubom ima ugovor do 2023.

TYRONE MINGS Gledajući najbolje reprezenta­cije u Europi, on je nakon Dine Perića najviši stoper u Europi. Ima 196

centimetar­a.

NASTUPA za hrvatsku reprezenta­ciju ima Duje Ćaleta-Car. Debitirao je protiv Brazila u lipnju prošle godine.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia