24sata

SEKUNDE UŽASA: I VOZAČI SU VRIŠTALI OD PRIZORA

- Piše: MAJA KRIŠTAFOR

U SEKUNDI

Jeziva snimka na kojoj se Opel Corsa zabija u kamion nakon čega je on odbija i pada s nadvožnjak­a šokirala je regiju. U nesreći je poginuo vozač kamiona, Mađar György Czakó (53), koji je, kako smo doznali od ljubljansk­e policije, preminuo na mjestu nesreće.

Na snimci se vidi kako u lijevom zavoju na slovenskoj autocesti kraj tunela Golovec prema Austriji, vozač Corse pretječe kamion. U jednom trenutku izgubio je kontrolu nad vozilom i zabio se u desnu stranu kamiona. Prema objavljeno­j snimci čini se da je vozač kamiona, pokušavaju­ći izbjeći sudar, naglo skrenuo u desno. Od siline udarca, izgubio je kontrolu nad kamionom i zabio se u zaštitnu ogradu na vijaduktu. Kamion se prevrnuo i upravo kada se činilo da će ostati visiti na ogradi, težina tereta prevalila ga je u 20 metara duboku provaliju. Vozači koji su odmah naišli na mjesto nesreće zaustavili su se kako bi im pomogli. Pozvali su hitne službe koje su brzo stigle na mjesto nesreće. Vatrogasci­ma je trebalo svega 13 minuta da dođu do prevrnutog kamiona. U smrskanom kamionu koji ČINILO SE DA ĆE OSTATI VISJETI

20 METARA je prevozio granulat za plastiku, nalazio se vozač. Kako bi došli do njega, vatrogasci su morali rezati lim. Iz Ljubljansk­e vatrogasne službe rekli su nam da slovenski vozač Corse (41) nije bio ozlijeđen. Sam je izašao iz automobila. Nije bio pod utjecajem alkohola ni opijata.

Prijeti mu do osam godina zatvora. Inače, autocesta je u tom trenutku bila puna vozila, pa je pravo čudo kako još netko nije nastradao, a slovenski mediji navode kako su vozači i putnici u drugim vozilima doslovno vrištali od užasa nakon što su vidjeli tragediju.

 ??  ?? visok je vijadukt s kojeg je mađarski vozač pao u smrt. Težina tereta pretegnula ga je na drugu stranu ograde. Nije uspio izbjeći pad.
visok je vijadukt s kojeg je mađarski vozač pao u smrt. Težina tereta pretegnula ga je na drugu stranu ograde. Nije uspio izbjeći pad.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia