24sata

TAJNA BANKA

- Piše: TINA JOKIĆ

Bankar Srđan Djaković, za kojim policija već danima traga zbog sumnje da je pronevjeri­o 11,5 milijuna kuna iz poslovnice OTP banke u središtu Vrlike, bio je omiljen među sugrađanim­a: muškoj ekipi bio je drag jer je bio galantan, a među ženama jer je uz uglađenost i darežljivo­st bio vrlo šarmantan.

Mnoge Vrličanke će reći, naravno anonimno, da je Srki bio zavodnik, pa čak i otrov za žene.

LEGENDA, ALI I NAMETLJIV

A one koje nisu “padale” na njegove osvajačke sposobnost­i kažu kako je bio ženskar i “mlatimudan”. Tijekom posljednja dva dana, koja smo proveli u ovom gradiću u Dalmatinsk­oj zagori, od mnogih smo čuli da je Srki bio veseljak, uvijek ljubazan i spreman svima pomoći. U kafićima u kojima je Srki danima top tema predlažu i da se po njemu imenuje ulica, da organizira­ju prosvjede da ga se pusti na miru, a neki kažu i da bi “kleknuli i poklonili mu se do poda, ali bole ih koljena”. Na spomen Srkija većini je prva riječ “legenda”, no neki mu i nisu baš tako skloni jer su ga smatrali nametljivi­m i pohlepnim.

- Ma slobodno napišite da bi mu svaka dala - ruga se jedna Vrličanka, a mještani ovog uspavanoga grada tvrde da je Srki volio žene i da su žene voljele njega.

PLAN ZA BIJEG? - A ta koja to priča, nju sigurno nije pitao bi li mu dala - smiju se Vrličani demantiraj­ući tako one sugrađanke koje su se usudile sprdati se sa Srkijevom etiketom vrličkog Don Juana.

PROBLEMI S POLICIJOM

No šalu na stranu, iako je mnogima učinio silne usluge, jer mnogi su se problemi, što s liječnicim­a, što s raznim institucij­ama rješavali preko Srkija, neki kažu da nije ništa radio ako nije imao koristi.

- Svi znaju da je živio iznad svojih mogućnosti. Imao je nedavno problema s policijom jer se zakačio tijekom lova, potukao se s nekim. Pomagao je on drugima, ali je prvenstven­o gledao sebe. Išlo se na večere po restoranim­a u Splitu, Šibeniku, Sinju, bio je frajer, častilo se. Prošli je tjedan prepisao Mercedes na sina, znači da se već pripremao za odlazak - kaže nam Vrličanin koji nam je ustupio snimku Srkija snimljenog na seminaru prije oko mjesec dana. Po struci je inače bio ekonomski tehni- čar, a bavio se i poljopri- vredom. Kažu nam da je bio čovjek silne energije i ništa mu nije bilo teško na- praviti. Bivši je

 ??  ??
 ??  ?? Prošli je tjedan prepisao Mercedes na svojeg sina
Prošli je tjedan prepisao Mercedes na svojeg sina

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia