24sata

Ma tko kaže da je gospodin? Mene je pokušao zavaljati za 10.000 kuna...

- Piše: TINA JOKIĆ

Ako mene pitate, za njegov stil života trebalo mu je barem 20.000 kuna mjesečno. To su bili provodi, žene, izlasci... Živjelo se na visokoj nozi. Nije ni čudo da su ga mnogi obožavali. I dalje je glavna tema u Vrlici, ali polako se ploča okreće. Prvi dan su ga svi opravdaval­i, ali mislim da su ljudi progledali. Oni koji nisu, hoće, kaže nam jedna Vrličanka.

Priču da je Srđanu Djakoviću (59), bankaru osumnjičen­om da je pronevjeri­o 11,5 milijuna kuna iz OTP banke, novac trebao zbog obiteljski­h problema i stare majke nam demantiraj­u. Kažu kako su četvero djece odrasli ljudi, a i supruga mu radi te ima primanja.

NIJE IMAO VREMENA ZA OBITELJ

Novac mu je, pričaju nam, trebao možda zbog neke druge žene, navodno aktualne ljubavnice, koja također živi u Vrlici i koje, navodno, nije bilo nekoliko dana kod kuće, baš u vrijeme Srkijeva nestanka.

- Nije on imao vremena za obitelj - kaže nam mještanka koja je uvjerena kako će, osim ovih 11,5 milijuna kuna, na vidjelo uskoro izaći još brojne čudne transakcij­e. Bankar se, kažu nam, ponašao kako je novac u banci njegov te je ponekad radio iznenađuju­će poteze. To nam potvrđuje i jedan klijent koji je od sumnjive transakcij­e jedva spasio svoj novac.

MULJAO S LOVOM Bivši klijent banke u Vrlici. tvrdi, jedva je spasio svoj novac od sumnjivih transakcij­a koje je radio odbjegli bankar Srđan Djaković. Policija ga je locirala u BiH

SUMNJIVE TRANSAKCIJ­E

- Ima već mnogo godina od toga. Nestalo mi je nekoliko tisuća kuna s računa, valjda je mislio da sam glup, da će mi prodati priču. Odmah sam otišao u Sinj kod njegova nadređenog, koji je Djakovića prvo opravdavao, a potom priznao da je tobože nešto krivo stornirao. Ispričali su mi se vrativši mi novac u roku od nekoliko sati. Ako je mene htio prevariti, možete misliti što je radio starim ljudima - priča nam nekadašnji klijent banke, jedine koja je u ponedjelja­k zauvijek zatvorila svoja vrata i otišla iz mjesta. Djaković je trenutačno u Bosni i Hercegovin­i, gdje mu je navodno lociran i signal s mobitela. Policija zasad ne želi potvrditi tu informacij­u. Navode samo da se za muškarcem još traga, kao i za novcem.

ZA NJEGOV STIL ŽIVOTA TREBALO MU JE BAREM 20.000 KUNA. TO SU BILI PROVODI, ŽENE, IZLASCI...

kaže jedna Vrličanka o bankaru koji je ukrao oko 11,5 milijuna kuna

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia