24sata

Nevenka i Zvone upoznali su se upravo u Međugorju na hodočašću.

- NASTAVAK S PRETHODNE STRANICE

- Privukla me šarmom - kaže Zvone, a Nevenka nije sigurna što reći na to pitanje.

- Pa tako. Triba je odma reć da je bija oženjen, a nije, a šta - kaže Nevenka. Zvone se brani: “Nisam ima hrabrosti i snage reć. Toliko mi se svidila”.

Nevenka i Zvone imaju sina (2,5), a Nevenka priznaje da bi još djece. - Ako ne napravim s njim, naći ću drugog. A mogla sam ja još davno imat dice. To s 19 godina. Tad mi se jedan u Njemačkoj udvarao, htio se ženit i u crkvi vinčat, a meni se bilo žao udat - govori Nevenka. Zvone odgovara da nije ljubomoran na njezine riječi. - Nisam, zašto bih bio. I ja sam imao život prije nje - kaže Zvone, a Nevenka ga prekida: “On je ima jači život od mene. On je bio oženjen. Meni bi možda bilo bolje da sam našla nekog momka koji nije bija oženjen. I kako ja sad to prominit, nikako”. Zvone šuti.

‘FALA BOGU, IMA MOMAKA...’

- Možda bi mi tako bolje bilo, možda bih bila sretnija. A, fala Bogu, ima momaka – smije se Neve, koja nam se požalila kako se udebljala otkako je u braku.

- Moram nešto minjat. Oću bit ko i prije, kad sam bila manekenka. To su bili dani - zamišljena je Neve, a Zvone je hrabri: “Podržavam te. Iako, lijepa mi je svakako”. Nevenka ne zna koliko se točno udebljala, ali kaže da nije puno.

‘SVINJETINA VS. BLITVA I KUPUS’

- Udebljala sam se možda dva kila. Zvone je jutros pravija svinjetinu, muči me stomak od toga. Ne smim puno mesa nikakvog. I u Njemačkoj sam povratila - žali se Neve, a Zvone kaže: “Tribala bi nešto minjat. Malo više kupusa i blitve”. Neve ne prestaje pričati i govori da je problem u mesu.

- A, dobro, nekom paše svinjetina, nekom na paše - pomirljivi­m će tonom Zvone, koji nam se pohvalio da u kući u Sinju, gdje žive, stavlja laminat.

- Ima misec dana da je počea, a meću tek sad kad sam ja došla iz Njemačke - ljuti se Neve.

- Ma to meni radi kum, a on je malo puniji i ne može se sagnit brani se Zvone.

- Ja sam sad otišla misec dana, računam on će sad svatit kako je bez mene, pa čekam da bude još bolji, da se malo minja. Da vidim oće li šta bit drugačije - prigovara Nevenka dok Zvone šuti.

- Zvone bolji? Ja pošla, mislila oni su to završili za tri dana, on čeka misec dana - ljuti se Nevenka, a Zvone se brani: “Ne može se kum sagnit”. Nevenka ga prekida. - Može se on sagnit. Kako će onda napravit - prigovara Neve, a Zvone zaključuje: “Napravit ću!”.

 ??  ?? POTKOVANA
Neve ima iskustva u ugostitelj­stvu. Kažu da kuha sjajne kave
POTKOVANA Neve ima iskustva u ugostitelj­stvu. Kažu da kuha sjajne kave

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia