24sata

VOLIM ARHITEK I PECANJE, SANJ

DINO PERIĆ UŽIVA VELIKO DAL PJACA MI JE DAO REPREZENTA­TIVNI DRES S JEDNE UTAKMICE, A SVOJ ĆU

- Piše: ANTONIO BEVANDA

Naravno da sam uzbuđen. Ako debitiram, ostavit ću si dres s utakmice za uspomenu. Ako izborimo Euro, onda će mi se i suigrači potpisati na dres. U Dinamu nosim broj 55, a u reprezenta­ciji sam dobio broj pet, kaže nam Dino Perić (25).

On je jedan od najviših stopera (197 cm) u Europi, a s Dujom Ćaletom-Carom čini jedan od najviših stoperskih parova u Europi. Imaju 389 cm, viši su (za 1 cm) tek Englezi - Maguire i Mings.

- Optimist sam, vjerujem da ćemo izboriti Euro iako nam nedostaje nekoliko važnih igrača. Pa Vida i Lovren su među najzaslužn­ijima što smo lani osvojili srebro u Rusiji. Odigrali su Svjetsko prvenstvo bez pogreške - kaže Perić. Danas bi trebao debitirati za Hrvatsku, karijera mu ide uzlaznom putanjom. Sjajnim je partijama u Dinamu došao do dresa “kockastih”. Dino gradi veliku karijeru, a nakon nje ima planove.

- Kad sam završio srednju školu, upisao sam Ekonomski fakultet.

Nažalost, nisam položio ni jedan ispit. Mama Mijana je htjela da i dalje idem na fakultet, a otac Željko je bio svjestan da je nogomet važniji. Došao je poziv Dinama i nisam se mogao posvetiti fakultetu. Možda ću upisati fakultet kad završim karijeru. Uvijek me zanimala arhitektur­a, kažu da je jako teška, pa ću vidjeti - kaže Perić i nastavlja:

- Nakon kraja karijere htio bih s obitelji živjeti na selu. Imati nešto svoje. Jako me zanimaju priroda i poljoprivr­eda.

Ima Dino i jedan dragi hobi, ali od silnih utakmica i obveza baš ne stigne.

- Volim pecati. Moram priznati da nisam baš toliko dobar, ali trudim se. Išao sam nekoliko puta pecati s Komnenom Andrićem. On je bolji, ha, ha. Ima više iskustva od mene. Stalno me nagovara da idemo što više - rekao je Perić. Neka u subotu navečer upeca i slovačke napadače.

Za kraj smo ga pitali gdje će s potpisanim dresom od subote. - Sjećam se kad mi je Marko Pjaca nakon jedne prijateljs­ke utakmice darovao dres reprezenta­cije. Čuvam ga i čuvat ću ovaj svoj. To je ipak nešto posebno i dobit će posebno mjesto - završio je

Perić.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia