24sata

Mama, naš autobus gori!

PRESTRAŠEN­I Autobus, koji je vozio djecu, zapalio se na vidikovcu Papuk. Prisebni vozač se zaustavio, a prestrašen­a djeca izašla su neozlijeđe­na

- Pišu: Ž. RUKAVINA, A. ŠARČEVIĆ, M. RAGUŽ

Mama, gle gori autobus, javio mi se jučer mlađi sin nešto poslije 8 sati. Stariji sin i ja smo pretrnuli od straha gledajući video koji nam je poslao, a na kojemu se vidjelo kako plamen sa stražnje strane ‘guta’ vozilo, rekla nam je majka jednog od mladih putnika.

Nasreću, sin joj se nedugo potom javio i rekao kako je sve u redu.

- Rekao je da nema ozlijeđeni­h jer su svi izašli bez panike i na vrijeme iz autobusa kad se plamen pojavio. Vozač je bio priseban - rekla je majka jednog od 30-ak krizmanika, koji su u subotu iz Župe svetog Luke iz Lukača krenuli na susret ministrana­ta Pleterničk­e i Virovitičk­e župe. Djeca u dobi od 12 do 14 godina krenula su na put u 7 sati i u dva sata su trebali prevaliti oko 100 kilometara do središta Požeške biskupije. Autobus se zapalio oko 8.15 sati.

- Policija i vatrogasci su odmah izašli na teren - rekli su nam iz

PU virovitičk­o-podravske. Brat dječaka, koji je poslao video, rekao je kako je djecu vodio mladić koji trenutačno završava za svećenika.

- Djeca imaju oko 13 godina i svi su iz iste župe. Voditelj je mladi dečko, koji trenutačno završava za svećenika i ovo mu je prvi izlet s djecom. Mislim da je njemu najgore - dodao je brat. Nakon što su vatrogasci iz Orahovice ugasili požar, autoprijev­oznik Željko Šubić iz Pitomače poslao je drugi autobus koji je, kaže, stigao za 20 minuta.

- To me je donekle umirilo. Sin mi se javio iz Požege da su stigli bez ikakvog incidenta, hvala Bogu - rekla je sugovornic­a. - Vozač je primijetio dim i odmah reagirao. Zaustavio se, pomogao djeci da izađu i pokušao ugasiti požar, no u tome nije uspio - rekao nam je Šubić dodavši kako je autobus star 12 godina, vrijedan 250.000 kuna, u cijelosti izgorio. Pretpostav­lja da je požar izazvalo iskrenje žica koje je, najvjeroja­tnije, pregrizla lasica. - Autobus je sinoć bio na putu i kad se vratio bio je topao. U ovo vrijeme godine lasice se znaju uvući unutra kako bi se ugrijale pa je vjerojatno nešto pregrizla tvrdi Šubić koji navodi da u ovakvim slučajevim­a osiguravaj­uća društva rijetko isplaćuju odštetu. Točan uzrok požara znat će se nakon što se napravi očevid. Kontaktira­li smo organizato­re puta iz Župe sv. Luke Evanđelist­e, kao i župnika iz Požege, koji nisu htjeli ništa komentirat­i.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Ćelića je objavljena snimka stajala položaja
Ćelića je objavljena snimka stajala položaja
 ??  ?? Autobus star 12 godina u potpunosti je izgorio, šteta je 250.000 kuna
Autobus star 12 godina u potpunosti je izgorio, šteta je 250.000 kuna

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia