24sata

Modrić: Ovi dečki mogu čuda na Euru

- Pišu: A. BEVANDA, J. TOLIĆ, Z. BARIŠIĆ

Dino Perić je bio fantastiča­n, a Petko... Što više reći o njemu, on je top, ali nemojte mu to reći, haha, sjajno je raspoložen nakon pobjede nad bio Dominik Livaković.

Nešto staloženij­i bio je Bruno Petković koji je došao do petog gola u reprezenta­ciji.

- Bili smo spremni u slučaju da gubimo, da ostanemo mirne i hladne glave, da se ne ubaci nervoza i znali smo da će naša kvaliteta doći na naplatu - rekao je Petković.

- Koliko možemo na Euru? Nisam bio tip od prognoza, ne volim kalkulirat­i ni gledati predaleko. Ima puno vremena dotad, pričat ćemo o tome kad dođe vrijeme. Sad ide slavlje. Nikola Vlašić bio je presretan nakon krasnog gola.

- Prvi put na velikom natjecanju? Odličan osjećaj! Nikad se nisam plasirao na nešto, odličan osjećaj i cijela atmosfera - rekao je Niksi pa dodao:

- Vjerujem u sebe, svaku dobivenu minutu iskoristio sam na najbolji način i činjenica što me izbornik stavio u prvih 11 u ovoj utakmici dovoljno govori. Spoj mladosti i iskustva odlična je kombinacij­a - zaključio je. Kapetan hrvatske nogometne reprezenta­cije Luka Modrić pohvalio je svoje suigrače.

- Pa naravno da samo sretni i ponosni, ovo je velika večer za nas. Ostvarili smo ono što smo htjeli i što zaslužujem­o. Ostali smo mirni bez obzira na njihovo vodstvo - počeo je Luka pa apostrofir­ao:

- Dosta je bilo novih igrača, ali naravno da igrači koji danas nisu bili da su važan dio i da se njihov izostanak osjeti i da nam fale. Ali treba priznati da su ih novi igrači odlično zamijenili i pokazali da su s pravom tu i da se na njih može računati. Hrvatska je slavljem nad Slovačkom osigurala šesto Europsko prvenstvo, a Luka je uvjeren da “vatreni” mogu jako daleko. - Imamo jako dobru momčad. To smo pokazali kroz ove kvalifikac­ije, mogli smo se i prije plasirati, ali volimo si zakomplici­rati i to sve rješavati na kraju. Ova Hrvatska, ako svi budemo zdravi, može igrati zapaženu ulogu na Europskom prvenstvu - smatra nogometaš Reala. Borna Barišić otkrio je da izbornik nije vikao na njih nakon lošeg prvog poluvremen­a. - Govor je bio jako smirujuć, bez nervoze. U takvim situacijam­a jako je bitno ne gubiti glavu. Dobro nam je predočio drugo poluvrijem­e i bili smo mirni rekao je lijevi bek Rangersa koji je asistirao Perišiću za treći gol. Predsjedni­k HNS-a Davor Šuker volio bi da ždrijeb 30. studenog u Bukureštu smjesti Hrvatsku u München ili Budimpeštu, gdje bi imala veliku podršku navijača iz dijaspore.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia