24sata

‘Iz Bourbona nam se više uopće ne javljaju’

- Piše: ROZETA BOGELJIĆ

Da samo znate kako je tuga teška. Propalo je, moja gospođo, sve je propalo, rekao nam je Mario Miškić, shrvani otac kapetana Dina Miškića (39).

Sin mu je nestao u havariji broda Bourbon Rhode na Atlantiku prije dva mjeseca, 26. rujna. Tuga mu lomi glas, ionako načet kašljem i prehladom. Dinov otac živi na otoku Žirju sa suprugom Natalijom.

- Ona pođe u Šibenik u tjednu provištu (nabavku namirnica, op. a.), a posjeti i nevjestu jednom tjedno - kaže nam otac nestalog pomorca.

EGIDA RABAČKA KAŽE...

Na otoku izvan sezone nema ni trgovine niti rade restorani, pa otočani moraju na kopno po hranu. Mario Miškić izgubio je nadu u sretan ishod, ne vjeruje više da će mu ocean vratiti sina iz svog hladnog zagrljaja. Uragan Lorenzo zahvatio je brod kapetana Dina oko 1200 nautičkih milja od otoka Martinique­a na Karibima, usred Atlantskog oceana. Na brodu je bilo 14 članova posade. Trojica su pronađena živa, četvorica mrtva, a sedmorica su nestala u oceanu sa svojim kapetanom. Bourbon Rhode bio je u vrlo lošem stanju na suhom doku, no ipak je isplovio. Nadu su bile probudile signalne rakete koje su uočili s broda ALP Striker, ali nikad nije otkriveno tko ih je i zašto ispalio. - Nikad ništa nismo doznali o tim signalnim raketama, ni tko ih je ispalio ni ništa. Iz tvrtke nam ništa ne govore, više uopće ne zovu - kazuje nam Mario Miškić, koji je danima iščekivao poziv iz Bourbona. Strepio je od zvonjave u trenutku kad su pronašli četiri tijela sinovih kolega. - Meni je teško, ali materi i ženi je najgore. Teška tuga i gotovo. Posjećuju nas mještani, dođe njih 4-5 svakodnevn­o, proćakulam­o da nisam sam... Ma da vam iskreno kažem, misec i pol dana nisam brod odrišija, nisam mogao od tuge. Govore mi ljudi da moram na more, da odem na lignje, da ne stojim kući. Tek prije 15 dana sam ih poslušao

- rekao nam je kapetanov otac.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia