24sata

Veslaču (14) pukla je sajla i odrezala prste

PRIŠILI SU IH Mladića su odmah iz Osijeka prevezli u zagrebačku bolnicu Rebro, gdje su mu uspjeli prišiti prste

- Pišu: IVA MILOTIĆ, ŽELJKA KRMPOTIĆ

Kad je došao k nama, jedino mu je palac ostao čitav, svi drugi prsti bili su ozlijeđeni. Operirao ga je ugledni kirurg Davor Mijatović, rekao nam je sugovornik iz KBC-a Zagreb.

Veslač (14) u petak je, s petoricom klupskih kolega, držao sajlu pontona, međutim sajla je puknula. Odrezala mu je prste lijeve ruke. Bilo je to ispred osječkog veslačkoga kluba Iktus. Treneri i kolege brzo su reagirali i pozvali Hitnu pomoć. Prevezli su ga u osječku bolnicu, odakle su ga transporti­rali na zagrebačko Rebro.

Nazvali smo i prof. Mijatovića, koji je potvrdio da je operirao dječaka.

PRIPREMALI SU SE ZA TRENING - Više od toga ne mogu vam reći. Meni je pacijent na prvome mjestu, a o prognozama možemo razgovarat­i početkom sljedećeg tjedna - kratko je prokomenti­rao. Veslačice i veslači tog su se dana pripremali za trening, piše Glas Slavonije, no nabujala rijeka nanijela je smeće na prednji dio pontona i veslači su ga prvo željeli očistiti. Petorica iskusnijih bili su na pontonu, a šestorica mlađih veslača držala su sajlu i pokušavali prilagodit­i ponton na nove uvjete na rijeci. Snaga vode otkinula je sajlu kojom je ponton vezan za obalu i otkinula prste mladiću.

- Nisam bio tamo i ne mogu sa sigurnošću kazati što se točno dogodilo, ali istina je da su dečki držali sajlu kojom je ponton privezan za obalu, ona je puknula i, nažalost, stradao je naš mladi član. Znate, svi smo u šoku i ovo su vrlo teški dani za klub - rekao je Daniel Srb, predsjedni­k VK Iktus, za Glas Slavonije. Dodaje da je, prema njegovim spoznajama, mladić sada dobro.

‘SVI SMO U ŠOKU ZBOG OVOGA’ - Neki se pitaju gdje su bili treneri. Bili su u blizini, odmah uz dečke. No ovo je doista nesretni splet okolnosti - rekao je Srb.

Oni koji su u Iktusu već godinama tvrde kako se ne sjećaju da se ikada dogodilo nešto slično u njihovu klubu.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia