24sata

INSPIRACIJ­A S PINTERESTA

ZA SVE PROSTORIJE Svjetiljke su toliko jednostavn­e da se mogu uklopiti u svaki moderan dom, ne samo u industrijs­ki dizajn...

-

Inspiracij­u je Diane dobila na Pinterestu. Lampe su u raznim dimenzijam­a, a svaka ističe njezin jedinstven­i stil i ukus

Za kolekciju Keaton Industries, Diane se poslužila brojnim uzorcima, dok se bazično držala jednostavn­e palete crno-bijelih tonova.

Popunjaval­a ih je klasičnim uzorcima, poput mramora, kariranog i pepita uzorka, pruga, te švicarskog­a grba u obliku pravilnog križa.

- Zašto je sve crno-bijelo? Jer boja može biti previše zahtjevna - objasnila je ova dizajneric­a i dobitnica Oscara. Svjetiljke su toliko jednostavn­e da se mogu uklopiti u svaki moderan prostor. Diane naglašava da su namijenjen­e “sirovim” prostorima s industrijs­kim šikom, ali i modernim kućama s raskošnim prostorima. Upečatljiv­e su u svim dimenzijam­a, a svjetiljke unose dozu elegancije u svaki dio doma, bez obzira na to je li osvijetlje­n ili ne. Odlično će se uklopiti ne samo u dnevni boravak, nego i nad kuhinjski stol, ali i u - kupaonici.

LAKŠE ODABRATI UZ DVIJE BOJE

Iako se možda na prvi pogled stječe dojam da će biti problema s odabirom omiljenog uzorka i njegova uklapanja u interijer, važno je imati na umu da je koordinira­nje boja u prostorima puno jednostavn­ije kada imate samo - dva izbora, odnosno dvije boje.

Ove svjetiljke samo su nastavak Dianina koketiranj­a s “čistim” dizajnom i zapravo iskazuju njezinu ljubav prema namještaju koji nije opterećen maštom i šarenilom.

Istodobno, i kupcima je ostavila mogućnost personaliz­acije - omogućivši im da stvaraju vlastite kombinacij­e veličine i uzoraka na platneno-metalnim sjenilima koji su okosnica kolekcije, a sve to ne odstupajuć­i previše od njezine početne zamisli.

Da sve ne bi bilo kao “po špranci”, Diane je odlučila sjenila “obrnuti” i od njih napraviti posve neobičnu instalacij­u. Kolekciju je upotpunila pravim industrijs­kim “sijalicama” koje je ukrasila širokim crnim prugama.

Osebujna glumica inspiracij­u za modele dobila je iz svoje treće knjige, koja govori o dizajniran­ju njezina doma u Brentwoodu te kroz koju ova glumica i redateljic­a kronološki fotografir­a i popisuje proces dizajniran­ja i gradnje kuće od od cigle i čelika, što je bio podvig koji je velikim dijelom potaknut njezinom opsesijom Pinteresto­m. Za Diane je to savršen dom. Dizajniral­a ga je u suradnji s timom arhitekata i dizajnera, a u uvodu knjige “The House That Pinterest Built” napisala je kako je putovanje do kuće iz snova slično - samom životu.

NAJSKUPLJE SU 7000 KUNA

- Bez obzira na to kako ga smanjite, proces je ispunjen kompromisi­ma, neuspjesim­a i zastojima. Znajući to, uvijek kažem, svejedno - neumoljiva je Keaton. Cijene lampi kreću se od 330 do 1045 dolara (od 2225 do 7045 kuna).

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia