24sata

‘DISPET NAS JE ZA A SUZE SU NAS M

- Piše: TATJANA PACEK

Pogledam u mobitel, piše Oliver. Javim se, a on kaže: ‘Ovo ti nisan otpiva što te volin, nego što je pisma dobra’. I spusti mi slušalicu, prisjetio se Nenad Ninčević (58).

Tekstopisa­c i skladatelj s Oliverom nije pričao 15 godina. Zato je bio šokiran kad ga je nakon preduge šutnje Oliver nazvao. Obradovao se “Oliveru” na zaslonu mobitela kao malo dijete. Posvađali su se, kaže danas, zbog muške prgavosti, tvrdoglavo­sti, dišpeta... Njihova suradnja počela je 80-ih s Ninčevićev­im megahitom “Žuto lišće”. U to vrijeme Zdenko Runjić je bio zabrinut jer je u Jugotonu oko Olivera bila neka čudna klima. Imao je, govorili su Runjiću, lijepe pjesme koje se ne prodaju. Ni na radiju se tad nisu često puštale jer su, govorio je Runjić, bile čista Dalmacija. Išle su, kaže Ninčević, na pokojoj lokalnoj postaji, ali ne i na onim glavnima. Kad je 1985. Ninčević s Huljićem završio album “Piši mi”, Zdenko ga je pozvao u svoju radijsku emisiju. Tad se potužio da ga brine što diskografi Olivera ne prihvaćaju kako je zaslužio. Predložio mu je suradnju, a Ninčević mu je poslao gotovu pjesmu - “Žuto lišće”.

OLIVER NEVOLJKO SNIMIO HIT

- Napravio sam i glazbu i tekst, ali Zdenko je htio svoju glazbu. Pristao sam i napravili smo ritam koji je tad bio in. Oliver je pjesmu nevoljko snimio. Nije bila po njegovu

PRIJATELJI I KOLEGE

 ??  ?? Oliver i Neno na kavi nakon pomirbe snimili su posljednju
zajedničku fotografij­u
Oliver i Neno na kavi nakon pomirbe snimili su posljednju zajedničku fotografij­u

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia