24sata

NE TUGUJTE, DINAMO JE I DALJE FAVORIT ZA PROLJEĆE

U IGRI I ZA DRUGO MJESTO ‘Plavi’ još mogu i do osmine finala Lige prvaka, a ako Atalanta ne pobijedi Šahtar, Dinamo će u EL

- Iz Milana: D. MILIČIĆ, H. TIRONI, F. HRNČIĆ

Dočekali smo, eto, i to. Dinamo je odigrao najgoru utamicu u eri Nenada Bjelice. Sigurno. Posve nadigran bio je u Milanu i jedina je dobra vijest da Atalanta nije zabila pet komada, pa su “plavi” bolji u međusobnim utakmicama.

A to nije nevažno, jer u posljednje­m kolu Atalanta mora pobijediti Šahtar u Harkivu kako bi preskočila Dinamo. U protivnom će hrvatski prvak, čak i ako izgubi u Maksimiru od Manchester

Cityja, prezimiti u Europi. Štoviše, Dinamo još može i ući u osminu finala Lige prvaka. Za to mu treba pobjeda nad Cityjem (a mnogi se nadaju da će Pep Guardiola dovesti rezerve) i da pritom Šahtar ne pobijedi Atalantu. Ali nema čovjeka u Dinamu koji ne bi bio zadovoljan i trećim mjestom na kraju. Koje je jako, jako dostižno... Na San Siru je Dinamo imao najveću podršku na nekom gostovanju u povijesti, ali tih 6000 navijača nisu bili dodatan motiv igračima. Olmo je bio nemoćan, Petković odsječen, Oršić imao samo jedan bljesak kad je maestralno pogodio gredu (četvrti put dinamovci su pogodili okvir gola u zadnje tri utakmice LP!), Ademi nadtrčan, a obrana nemoćna. Muriel je zabio iz penala nakon što je Perić skrivio faul, a Gomez je odmah u 46. pogodio za 2-0. I pravo je čudo što su sve igrači Atalante promašili i što je Livaković obranio! Manchester City 11. će prosinca doći u Zagreb rasterećen svih briga. Dinamo će ga čekati bez Theophila i Perića zbog kartona. Ali uz vjeru punog Maksimira.

Suprotstav­ili smo se momčadi koja je bila bolja od nas, neke šanse kod 1-0 nismo iskoristil­i, tada smo mogli prelomiti utakmicu. Apsolutno zaslužena pobjeda Atalante, riskirali su, dobili, ali sve je još otvoreno.

Rekao je to Nenad Bjelica, koji ipak nije odavao dojam razočarano­g čovjeka. Iako su svi suglasni: Bila je to najlošija partija ‘modrih’ pod njegovim mentorstvo­m.

- Oni su mogli i morali riskirati sve. Tako je lakše igrati - smatra Bjelica i poentira:

- Da nam je netko prije grupne faze, ponudio da budemo drugi ili treći, sigurno bismo svi to potpisali, tako da idemo mirno u zadnje kolo. Možemo sve riskirati, nemamo što izgubiti. Bit ćemo mi u poziciji u kojoj je bila Atalanta sinoć.

Povukao je usporedbu s Manchester­om: - Početak me podsjetio na utakmicu sa Cityjem, izgledali smo impresioni­rano. Radili smo neke komplicira­ne stvari, nismo bili sigurni na nogama. Mi smo igrače htjeli opustiti, da uživaju i daju maksimum u ovom ambijentu, ali nismo jednostavn­e stvari radili perfektno. Ma napravili smo previše grešaka koje ne smijemo ponavljati. Mogli smo biti bolji u svemu, svakom segmentu, previše smo igrali u malom prostoru, onda

smo dali njima lopte na našoj polovici... I Dinamo je imao prilika, gredu Oršića...

- Kod 2-0 je sve bilo gotovo. I utakmica je išla u pogrešnom smjeru, više u pravcu 3-0 za Atalantu, nego prema 2-1. Onda smo se odlučili na zatvaranje igre kako ne bismo doživjeli još veću katastrofu, pa dopustili Atalanti da im je i bod u zadnjoj utakmici dovoljan za treće mjesto.

Ostaje još jedna utakmica, bez Theophila i Perića zbog kartona.

- Imamo još dva tjedna, bit će vremena. Nemamo izbora, idemo na pobjedu, a do tada ćemo naći neka dobra rješenja za stopere. Je li Dinamo šanse za osminu finala izgubio u domaćoj utakmici protiv Šahtara?

- U dvije utakmice protiv Šahtara izgubili smo četiri boda, ali to je nogomet, moramo prihvatiti ovo stanje. Nas sada čeka utakmica sa Cityjem, ali smo i protiv Atalante i protiv Šahtara pokazali da se možemo nositi s velikim momčadima. U Zagrebu će biti pun stadion, svi će dati sve od sebe i biti motivirani, a nama odgovara samo pobjeda. Vjerujemo u nju i zaigrat ćemo riskantno.

“PROTIV IGRATI RISKANTNO, CITYJA ĆEMO NEMAMO ŠTO IZGUBITI” Nenad Bjelica kaže da je tako bilo Atalanti sinoć

 ??  ??
 ??  ?? NEMOĆAN
Bruno Petković se trudio, borio, ali ostao je daleko od gola
NEMOĆAN Bruno Petković se trudio, borio, ali ostao je daleko od gola
 ??  ?? Svi su Dinamovi igrači pohvalili navijače
Svi su Dinamovi igrači pohvalili navijače

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia