24sata

Ssi, kasniš minutu A 79 MINUTA, PRESTIGAO JE MANDŽU I UŠAO U POVIJEST

- Piše: MATO GALIĆ

MINUTA ZA GOL IMA PRVI STRIJELAC LA LIGE KARIM BENZEMA (10 GOLOVA

U 13 SUSRETA)

MINUTE ZA GOL TREBAJU CRISTIANU RONALDU, KOJI JE DAO 6 GOLOVA

U 11 NASTUPA

Kucao je Andrej Kramarić (28) proteklih mjeseci na vrata mnogih doktora, više je vremena proveo u ordinacija­ma nego na travnjaku, ali ništa ga nije zaustavilo!

Problemi s kvadriceps­om i koljenom sad su iza njega, a protivničk­e obrane diljem Njemačke u nevjerici... Na kontu ima četiri gola u četiri bundesliga­ške utakmice u svom Hoffenheim­u, zabio je u svakoj koju je zaigrao. Što bi tek bilo da ga trener Alfred Schreuder ne dozira?! Mudar je Nizozemac, svjestan je da ne smije žuriti s Kraminim potpunim povratkom jer mu je hrvatski napadač najjači adut. Andrej je za Hoffenheim ove sezone odigrao samo 314 minuta, a statistika kaže da zabija svakih 79 minute! Za usporedbu, čudesni Argentinac Lionel Messi (32) zabio je devet golova u devet nastupa u La Ligi za Barcelonu, prosječno zabija svakih 80 minuta. Super je to, ali minutu je sporiji od našega golgetera. Krami u leđa gledaju još neke velike face. Cristiano Ronaldo (34) zabio je za Juve šest golova u 11 nastupa, a put do mreže pronalazi svakih 159 minuta. Za Kramine standarde - tanko. PSG-ov zlatni klinac Kylian Mbappe (20) za svoj je klub u osam ligaških nastupa zabio pet golova. Prosječno zabija svake 94 minute.

BOLJI SAMO OLIĆ

Krama je ove sezone zabijao, redom, Schalkeu, Herthi, Mainzu i Düsseldorf­u, a golom protiv potonjih ušao je u povijest. Zabio je svoj 54. gol u Bundesligi i prestigao Marija Mandžukića, koji je zabijao u dresu Wolfsburga i Bayerna. Bolji je Kramarić i od Petrića, koji je zabio 51, te Klasnića, koji je dao 50 golova. Iz današnje perspektiv­e smiješno izgleda 11 milijuna eura koje je Hoffenheim izdvojio za odštetu Leicesteru za hrvatskog napadača.

Samo je jedan Hrvat zabio više. Ivica Olić utrpao je 72 gola u 238 ligaških nastupa. Kramarić je odigrao tek 117 utakmica u Bundesligi i prilično je izvjesno da će, ako ostane u ligi, prestići Olu.

LOV NA SALIHOVIĆA

Ipak, u Hoffenheim­u nije idealno raspoložen­je. Navijači su zvižducima ispratili svoje ljubimce nakon “mršavih” 2-2 s Fortunom.

- Zvižduci? Razumijem navijače, trebali su nam zviždati i dvostruko više - rekao je Krama nakon susreta, a prenosi Bild. Nije hrvatski reprezenta­tivac zadovoljan prezentaci­jama svoga kluba. - Taktika? Nisam ja trener, ali treba to taktički puno bolje izgledati - smatra Krama, pred kojim još stoji jedan lijepi rekord. Postao je nedavno najbolji ligaški strijelac u povijesti Hoffenheim­a, a još ga malo dijeli od toga da postane najbolji strijelac tog kluba u svim natjecanji­ma. Bježi mu tek Sejad Salihović sa 67 golova...

 ??  ??
 ??  ?? Hrvatska će imati glasnu potporu i na Wembleyu
Hrvatska će imati glasnu potporu i na Wembleyu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia