24sata

Šibenčanin protiv Šibenika: Obitelj navija za mene

POVRATAK U ŠIBENIK Znam u koju svlačionic­u moram ući, neću se zabuniti, priča Lokomotivi­n trener Goran Tomić uoči sraza sa ‘svojim’ Šibenikom

- Piše: HRVOJE TIRONI

NEĆE BITI LAKO Sigurno me očekuje drukčija, posebna utakmica. Rođeni sam Šibenčanin, a nikad nisam igrao protiv Šibenika. No profesiona­lac sam i trener Lokomotive, priča Goran Tomić (42).

Od utorka do četvrtka igra se četvrtfina­le Kupa, a danas u Šibenik (17 sati) stiže Lokomotiva. U srijedu se sastaju Inter Osijek (16.30) i Gorica - Slaven Belupo (19), a Rijeka i Dinamo igraju 5. veljače.

- Da, bit će to neke druge, nove emocije, koje još nisam osjetio u nogometu. Uostalom, i obitelj će mi biti na tribinama. Nema dvojbe: navijat će za mene, a za sve moje šibenske prijatelje i nisam siguran, haha.

U Šibeniku ste napravili prve nogometne korake, počeli igračku i trenersku karijeru. Valjda nećete na Šubićevcu promašiti svlačionic­u...

ŠIBENIK JE NA RAZINI 1. HNL

- Haha, e to neću. Sad su i svlačionic­e renovirane na stadionu, a bio sam ondje prije mjesec dana s Lokomotivo­m, odigrali smo prijateljs­ku utakmicu, tako da znam kamo moram ići. I da, pazit ću, znam gdje trebam skrenuti kao gost, moram ići lijevo, a ne desno, haha.

A kakvu utakmicu očekujete? - Klasični nogometni ‘rat’. Sigurno će biti težak teren, a Šibenik je na nivou prvoligašk­ih momčadi. U odličnoj je formi, momčad pripremam kao da igramo s prvoligaše­m.

Na klupi Šibenika je Krunoslav Rendulić, vaš bivši suigrač.

- Da, mi smo davno zajedno nastupali za Šibenik, sad radi odličan posao i u vrlo dobrim smo odnosima. Kad smo igrali? Uh, bilo je to davno, između 1995. i 1997. Ma sa svima sam iz Šibenika u dobrim odnosima, predsjedni­kom kluba Josipom Bulatom također.

Pa ja sam odrastao 50 metara zračne linije od igrališta Šibenika, kao klinac sam više vremena provodio na Šubićevcu nego kod kuće. Priželjkiv­ao sam utakmicu sa Šibenikom, ali sam se nadao da ćemo se susresti u Zagrebu, to bi bilo puno lakše. Kako će danas teći vaš dan? Hoćete li se naći s prijatelji­ma? - Sigurno ću navratiti kući, ali neću puno lutati okolo.

 ??  ?? Na Šubićevcu su jako opasni, kaže Goran Tomić
Na Šubićevcu su jako opasni, kaže Goran Tomić

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia