24sata

REKORDI NA ULAZNICAMA, A EUROPA SELI U OSIJEK!?

SKUPŠTINA DINAMA Neki su predložili da se u izgradnju stadiona krene bez Grada

- Piše: HRVOJE TIRONI

Izgradnja novog stadiona Dinama uvijek je zanimljiva tema, a o njoj se i u ponedjelja­k pričalo u Maksimiru.

U Zagrebu je jučer održana redovna godišnja Skupština GNK Dinamo, u ‘modrom’ domu su se pohvalili brojnim uspjesima iz 2019. godine. Koja je po svemu bila spektakula­rna, kako sa sportske (naslov prvaka, europsko proljeće, 10 naslova prvaka u mlađim kategorija­ma), tako i s financijsk­e strane.

- Ove godine smo do 30. studenoga u dva Fan Shopa napravili 11,100.000 kuna prometa, bilježimo rast gledatelja na domaćim utakmicama za 20%, rast kupovine godišnjih ulaznica za 21,4%, dok smo prihode od prodaje ulaznica povećali sa 7,26 (2018.) na čak 27 milijuna kuna - kaže Vlatka Peras, predsjedni­ca Uprave Dinama. Goruća tema očekivano je bio stadion.

I DALJE U MAKSIMIRU

- Na zadnjem dogovoru s gradonačel­nikom Bandićem zaključili smo da Dinamo ostaje u Maksimiru, ali ne na ovom stadionu, jer on ubrzo neće zadovoljit­i standarde Fife i Uefe - rekao je Mirko Barišić, pa dodao: - Trebaju nam i neka međurješen­ja, pa gdje ćemo mi preseliti pogon i sve službe dok se ne sagradi novi stadion?

KAPACITET 25.000 LJUDI

Predsjedni­k Dinama Mirko Barišić bio je rječit... - Dinamo bi za vrijeme gradnje stadiona domaće utakmice igrao u Kranjčević­evoj, a kako Zagreb nema adekvatan stadion, europske bi dvoboje vjerojatno morali igrati u Osijeku. Neki skupštinar­i su odmah predložili i da Dinamo u ‘operaciju stadion’ uđe i bez partnerstv­a s Gradom. A novi bi Maksimir imao kapacitet za 25-30 tisuća gledatelja.

VLATKA PERAS

 ??  ?? Predsjedni­ca Uprave Dinama
Predsjedni­ca Uprave Dinama

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia