24sata

Ukrali auto pa ga spalili

DIVLJACI IZ OBIJESTI Huligani su Mercedes u četvrtak navečer ukrali u Vukovarsko­j ulici u Zagrebu. Uništenog su ga našli u ponedjelja­k

- Piše: MAJA KRIŠTAFOR

Bio sam u potpunom šoku. Nisam uopće mogao vjerovati što vidim, auto je bio izgoren kao čik, rekao nam je vlasnik vozila koji želi ostati anoniman.

Dodaje kako je automobil u Vukovarsko­j ulici u Zagrebu parkirao u četvrtak oko 22 sata. - Obrtnik sam i tamo uređujem poslovni prostor. Doma sam otišao poslovnim kombijem, a kad sam se ujutro vratio po automobil, nije ga više bilo - priča vlasnik koji je sve prijavio policiji. U ponedjelja­k ujutro policija ga je nazvala. Našli su njegov auto potpuno spaljen. Kradljivci su s njega skinuli gume.

- To što sam vidio mogu napraviti samo huligani. Bilo bi mi čak i jasno da je neki mladić htio biti frajer pa se provozati Mercedesom po gradu, ali ovo je stvarno užasno. Pa tko to radi - ispričao nam je ljutiti vlasnik.

Ne zna zašto je netko ukrao baš njegov automobil. Jedna od pretpostav­ki mu je bila da je netko automobil htio iskoristit­i za neko drugo kazneno djelo. Iz policije su potvrdili da je nepoznati počinitelj otvorenim plamenom namjerno zapalio ukradeni automobil. Štetu su procijenil­i na 50.000 kuna. Na livadi na kojoj je Mercedes izgorio, vide se tragovi paljenja guma, kao i crni krugovi na tlu, što, kaže nam vlasnik, upućuje na to da su se kradljivci s automobilo­m iživljaval­i. Nažalost, za automobil je imao samo osnovno osiguranje te će cijelu štetu morati podmiriti sam. Nakon što smo članak o zapaljenom Mercedesu objavili na internetsk­im stranicama 24sata, javio nam se i drugi čitatelj koji kaže kako se njemu desila potpuna ista stvar.

- U travnju su mi ispred zgrade na Peščenici ukrali Opel Vectru. Tri dana nakon toga automobil je na istome mjestu, kao i ovaj Mercedes, pronađen spaljen do temelja - požalio nam se čitatelj koji također želi ostati anoniman. Krađu vozila nam je potvrdila i zagrebačka policija.

SNIMIO NAŠ ČITATELJ

POTPUNO IZGORIO

 ??  ?? Policija je štetu procijenil­a
na 50.000 kuna
Policija je štetu procijenil­a na 50.000 kuna

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia