24sata

ZA 24SATA TRENER WBA SLAVEN BILIĆ andžo nije radio de Petko i Olmo

-

s bratom Robertom. Bivši trener Bayerna spominje se kao novi trener Evertona. Mašta je odmah uradila svoje. Hrvatski trenerski derbi u Premiershi­pu ove sezone. Bilićev WBA protiv Kovačeva Evertona, Slavenova kluba iz igračkih dana.

- Bilo bi lijepo, ali gdje smo mi od toga - smanjio je euforiju Slaven Bilić. Nakon utakmice našao se s Nikom.

BJELICA JE JAKO STUDIOZAN

- Družio sam se s Nikom i Robertom nakon utakmice. Otišli smo na večeru, velika je stvar što je Hrvat bio na klupi diva kakav je Bayern.

Tema za razgovor s Bilićem je puno, jedna od najaktualn­ijih je svakako i utakmica Dinamo Manchester City.

- Sve ovisi o tome u kakvom će sastavu Pep istrčati u Zagrebu. No Dinamo ima šanse. Možda ne za pobjedu, ali za bod svakako. Dinamo može zabiti gol i doći do boda, a to bi protiv Cityja bilo veliko ostvarenje - rekao je Bilić pa se okrenuo Nenadu Bjelici i najvećim igračkim zvijezdama “modrih”. - Dinamo je danas u Europi ono što je nekad bio Dinamo Kijev.

Itekako je konkurenta­n, možda je nekad imao i bolje momčadi, ali ovako nikad nije izgledao. Nikad nije igrao ovako lepršav i dobar nogomet. To je zasluga Nenada Bjelice. Odličan trener, jako studiozan. Od Dinama je napravio pravu momčad - kaže Bilić te nastavlja o Daniju Olmu i Bruni Petkoviću.

- Njih dvojica su top u HNL-u, top u Europi. Pa recimo ni Mario Mandžukić i neki drugi igrači prije odlaska iz HNL-a nisu zabijali pet golova po utakmici. Petković i Olmo oduševljav­aju svojim nogometom. To je visoka razina - kaže Bilić. Dok je bio trener West Hama, pobjeđivao je Manchester City.

“Građane” je tad vodio Čileanac Manuel Pellegrini.

- Kako protiv Cityja? Braniti se, čekati kontre, ali morate imate neki plan za igru naprijed. Naravno, protiv najjačih momčadi na svijetu morate imati i sreće za uspjeh - rekao nam je hrvatski strateg. Naravno, tema s bivšim izbornikom je i reprezenta­cija. Ždrijeb za Europsko prvenstvo 2020. Idemo na Otok, tamo gdje je Bilić.

- Dobri smo, ma što dobri, odlični. Pa mi nikad ne možemo biti među najvećim favoritima na velikom natjecanju, to je logično, ali da smo odlični, to nije sporno. Ždrijeb je dobar, mislim da ćemo proći skupinu, to se može očekivati. Otvaranje s Engleskom na Wembleyu je najbolja stvar. Bože moj, pa to je vrh, to je to. Nogometni spektakl. S Česima treba biti oprezan, dobili bismo ih valjda četiri puta u pet utakmica, ali ovdje je jedna utakmica - rekao je Bilić i osvrnuo se na potencijal­nog trećeg suparnika.

- Škotska i Norveška za nas znaju biti neugodni. Najbolji bi ipak bio Izrael - rekao nam je Bilić i nastavio:

NAJBOLJI BI NAM BIO IZRAEL

- Izrael nam najbolje odgovara u nogometnom smislu. Ne trebamo se bojati utakmice protiv Srbije. Oni bi se trebali bojati nas zbog toga što smo bolja momčad. No znamo da ta utakmica vuče neke druge stvari. Tako da bi Izrael bio idealan. Hrvatsku je Bilić vodio na dva Europska prvenstva. Prvo 2008., kad smo igrali sjano i došli do četvrtfina­la, u kojemu smo nesretno nakon penala ispali od Turske. Hrvatska je prije 11 godina doista bila u sjajnom izdanju. Šteta što tad Bilić Boysi nisu otišli i korak, dva dalje. Nedostajal­o je malo sreće. Možda su se Bilić i Niko Kovač na druženju u nedjelju navečer kratko prisjetili i tih nesretnih penala i suza nakon ispadanja od Turske u Beču.

 ??  ?? Na trening je Biliću došao i princ William
Na trening je Biliću došao i princ William
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia