24sata

KOLINDA PRISTALA NA SUČELJAVAN­JE

HDZ-ova kandidatki­nja ipak će doći na sučeljavan­je predsjedni­čkih kandidata koje večeras organizira HRT. Na sučeljavan­ju se očekuje svih 11 kandidata, potvrdili su nam u njezinu stožeru.

-

SEDAM KUNA

Najmanju donaciju među kandidatim­a primio je Dejan Kovač. Njegovu kampanju splitska tvrtka Parametar podržala je donacijom od 7,50 kuna.

SDP ŠIRE RUKE OD HDZ-A

Vodeći HDZ-ovci kampanju Kolinde Grabar Kitarović podržali su donacijama u iznosu od 10.000 kuna. No financijsk­a izvješća pokazala su da su SDP-ovci bili znatno šire ruke. Dio njih donirao je 30.000 kuna. Među njima je i Mirando Mrsić, koji je izbačen iz stranke i danas vodi Demokrate. I dok je Plenković podržao svoju kandidatki­nju, Davora Bernardića nema na popisu donatora.

6888 KUNA

Među donatorima Zorana Milanovića je i najštedlji­viji saborski zastupnik Arsen Bauk. On je za Milanoviće­vu kampanju izdvojio 6800 kuna.

100.000 KUNA

Kolinda Grabar Kitarović zasad ima po dvije donacije od 100.000 kuna. Riječ je o tvrtkama iz Rijeke i Križevaca. Zoranu Milanoviću donaciju od 100.000 kuna uplatila je tvrtka iz Jastrebars­kog.

U PLUSU

Od 11 predsjedni­čkih kandidata samo Davor Juričan i Anto Đapić su u plusu odnosno potrošili su manje nego što im je u kampanji donirano.

PERNARU LOVU DAO SAMO TATA

Ivan Pernar u financijsk­om izvješću, koje je predano Državnom izbornom povjerenst­vu, naveo je samo jednu donaciju. Riječ je o 500 kuna, a uplatio mu ju je otac Hrvoje Pernar. Dosad je u kampanji ovaj saborski zastupnik potrošio više od 21.000 kuna.

300.000 KN

Od ukupno 693.630 kuna donacija, koje je u financijsk­om izvješću prijavio Zoran Milanović, gotovo polovica tog iznosa otpada na donacije članova stranke. Oni su svom bivšem šefu za kampanju ukupno donirali gotovo 300.000 kuna.

ZA ŠKORU DALI KIPAR I ZLATAR

Među 71 donatorom kampanje nezavisnog predsjedni­čkoga kandidata je američko-hrvatski kipar, ali i zlatarna Dodić. Kampanju mu je donacijom podržao je Goran Suić, jedan od odvjetnika bivšeg premijera Ive Sanadera.

12 KUNA

Europarlam­entarac Mislav Kolakušić, koji želi i do fotelje na Pantovčaku, nije prijavio ni kune donacija. Ima tek 12 kuna troška kampanje, i to za bankarske usluge i usluge platnog prometa.

0 KUNA

Jedini predsjedni­čki kandidat kojega kampanja nije financijsk­i iscrpila je Nedjeljko Babić. On je jedini kandidat koji nije prijavio ni kune donacija, ali ni troška kampanje.

BRAĆA BRKIĆ

Kampanju Kolinde Grabar Kitarović među brojnim donatorima podržali su zamjenik predsjedni­ka HDZ-a Milijan Brkić, ali i njegov brat Jozo. Svaki od njih donirao je po 10.000 kuna.

2500 KUNA

Anto Đapić primio je dvije donacije, ali od istog čovjeka. Tako je prikupio 2500 kuna, a to mu je bilo dovoljno da pokrije troškove kampanje.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia