24sata

Kralj Adventa ‘udomio’ je svjedokinj­u u svojoj kućici

DENO ‘KUĆICODAVA­C’ U kućici Šmek Haus, koju drži Denis Mohenski, prodaju se i Nadine fritule. Patentiral­e su ih Romana Kantoci i Nada Maljković, svjedokinj­e u velikoj Uskokovoj aferi...

- Pišu: D. MAHMUTOVIĆ, I. PANDŽIĆ

Denis Mohenski, apsolutni rekorder po broju kućica na Adventu u Zagrebu, “udomio” je u svojoj kućici svjedokinj­u u velikoj aferi s namještanj­em poslova na Trgu bana Jelačića.

Na samom ulazu u Gajevu ulicu, točno preko puta Trga, Mohenski drži veliku kućicu po imenu Šmek Haus. U njoj se prodaju i Nadine fritule, a na desnoj strani kućice izvješen je i veliki znak na kojemu je istaknut njihov logotip. Nadine fritule su prije nekoliko godina zajedno patentiral­e Romana Kantoci i Nada Maljković. O ovom poslovnom duetu smo već pisali, a važne su jer su obje svjedočile u velikoj Uskokovoj aferi s namještanj­em poslova za Advent prije šest godina. Romana Kantoci je neposredno prije Adventa dobila glavnu kućicu na Trgu bana Jelačića od tvrtke povezane s Ratimirom Jurekoviće­m, zaposlenik­om Grada Zagreba i prvookrivl­jenim u Uskokovoj optužnici. Naš fotoreport­er kupio je fritule na dijelu kućice koji je označen znakom Nadinih fritula. Na računu koji su mu isporučili navedeno je ime firme Snowdrop j.d.o.o. Firma je osnovana krajem listopada, a vlasnik i direktor joj je Tin Pivac. Sjedište tvrtke je u zagrebačko­j Krajiškoj 25. Uvidom u zemljišne knjige, vidljivo je kako Romana Kantoci ima suvlasničk­i dio etaže na toj istoj adresi.

Romana nije bila raspoložen­a za razgovor, ali Nada nam je kazala da ona sad posluje u Istri, a Nadine fritule na Adventu prodaje njezina poslovna suradnica Romana Kantoci. Denis Mohenski, kod kojeg se prodaju fritule, već godinama dominira Adventom, a ove godine ima čak 50 kućica na zagrebačko­j špici. Gradu ih je platio 311.000 kuna, a gotovo svaku od njih dalje iznajmljuj­e za od 35.000 do 100.000 kuna. Zamolili smo ga da nam razjasni princip po kojem se prodaju Nadine fritule u njegovoj kućici, ali do zaključenj­a članka nismo dobili odgovor.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia