24sata

VEGETA JE 60 G Iz Zagreba je u Podravku oko

- Piše: ANTONIJA TUŠEK

POČELO JE NA KOLODVORU

ROĐENDAN

Pjevat ćemo hitove iz posljednji­h 60 godina, rekla je Marinka Akrap, direktoric­a Korporativ­nih komunikaci­ja Podravke. Proslavu je otvorio Ivan Šarić. Pozdravio je premijera Andreja Plenkovića, predsjedni­ka sabora Gordana Jandrokovi­ća, predsjedni­ka Uprave Podravke Marina Pucara i druge uzvanike.

PRODAJE SE ŠIROM SVIJETA

Posjetitel­je je uveo u staru tvornicu u kojoj se nekad proizvodil­a “kraljica kuhinja”, a glumci su izveli predstavu o 60 godina postojanja Vegete.

Pucar se pohvalio izvozom u 50-ak zemalja diljem svijeta. Pozdravio je i legendarno­g kuhara Stevu Karapandžu koji je s Oliverom Mlakarom sedamdeset­ih godina prošlog stoljeća vodio emisiju Male tajne velikih majstora kuhinje i proslavio uzrečicu kojom je svaka tajna završavala: “I žličica Vegete.” - Stevo i Oliver rekli su mi kako namirnica koje su navečer upotreblja­vali u emisiji sljedeći dan brzo nestalo s polica prodavaoni­ca i štandova na tržnicama. Bili smo avangarda 60 godina, osluškival­i smo kupce. Ovo je u čast Zlati Bartl koja je prošla mnoge nevolje i svim Podravkaši­ma koji su bili ovo vrijeme bili s nama - rekao je Pucar.

‘ZAVIDJELI SMO KOPRIVNICI’

Jandrokovi­ć se našalio kako su u njegovu Bjelovaru uvijek bili zavidni Koprivnici.

- Mi smo imali rukomet, a oni Podravku - rekao je šef Sabora. Premijer Plenković čestitao je tvrtki zato što je prosjećna plaća 3200 Podravkini­h radnika veća od 7000 kuna, a prodajom u inozemstvu ostvaruju više od 60 posto prihoda.

ČESTITAM PODRAVKI ZATO ŠTO JE PROSJEĆNA PLAĆA 3200 RADNIKA VEĆA OD 7000 KUNA

 ??  ?? Premijer Andrej Plenković i šef Sabora Gordan Jandrokovi­ć rezali su tortu
Premijer Andrej Plenković i šef Sabora Gordan Jandrokovi­ć rezali su tortu
 ??  ?? Podravkini kuhari pobrinuli su se da nitko ne ostane gladan
Podravkini kuhari pobrinuli su se da nitko ne ostane gladan
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia