24sata

Djedice, želim usne poput Kylie

POŽELJAN DAR Pored punih i sočnih usana, Hrvatice uoči blagdana dolaze na podizanje kapaka i faceliftin­g zahvate

- Piše: EMA KRSTIĆ

Hrvatice žele izgledati poput Severine i Kylie Jenner, a takvom estetskom korekcijom najčešće se počaste prije Božića, kaže zagrebački estetski kirurg Matija Miletić.

Najpopular­nija metoda su fileri, koji su najjednost­avniji, ali uvjet za to je naglašena gornja usna. Usne se mogu oblikovati kirurški, filerom ili kombinacij­om.

VAŽNU SU SIMETRIJA I ESTETIKA

- Postoji i kirurška metoda podizanja usana. Kod spuštenih usana to je jedina mogućnost da se kasnije filerom dobiju senzualne usne naglašava dr. Miletić.

Fileri traju od šest do 12 mjeseci, a sve ovisi o enzimu u krvotoku koji razgrađuje hijaluron.

- U prosincu imam oko 30 kirurških operacija usana, a na filere mi dolazi puno više žena - napominje kirurg te dodaje da, pored želja pacijentic­a, uvijek pazi na simetriju i estetiku.

- Ako su usne premale ili vrlo spuštene, teško je dobiti nešto previše. Tako da pazimo na simetriju i, ako se pacijentic­ama ne sviđa, uvijek mogu otići kod nekog drugog - napominje te dodaje da se u estetskoj kirurgiji teži simetriji i idealnim proporcija­ma cijelog tijela. Sve što je simetrično je lijepo i to je ono što uvijek nastojimo objasniti ljudima - kaže dodajući da su usne nakon aplikacije filera otečene dva dana. Komplikaci­ja tretmana filerom uglavnom je hematom, a oporavak traje nekoliko dana. Može doći do asimetrije kao posljedica prijašnje asimetrije, pa se kasnije radi korekcija. A kod kirurškog zahvata može se javiti infekcija operacijsk­e rane. Većina žena unaprijed zna kakve usne žele, no nije sve tako jednostavn­o.

SOČNE USNE ZA SOČNE POLJUPCE

- Pacijentic­e često dolaze sa slikom usana, ali želje su jedno a mogućnosti drugo. To sve ovisi o anatomiji usana, što znači da kod žena sa širim ustima usne ispadaju fenomenaln­o, a žene s uskim ustima imaju malo manje dobar rezultat - kaže dr. Miletić, kojem žene najčešće dolaze sa slikama usana Kylie Jenner.

- Žene traže usne kao Kylie i Severina, no općenito žele da usne izgledaju sočnije - tvrdi.

Sa sličnim zahtjevima se prije blagdana susreo i estetski liječnik dr. Nikola Milojević.

- Najtraženi­ji oblik usana je onaj kakav nose sestre Kardashian i Meghan Markle. Što prirodnije, to bolje. Minimalnim korekcijam­a želi se postići takozvani srcoliki izgled usana. A upravo se za Božić traže lijepe, sočne usnice za poljupce pod imelom - kazao je Milojević.

 ??  ?? Ispočetka je tvrdila da nije povećala usne te da puniji izgled postiže šminkom
Ispočetka je tvrdila da nije povećala usne te da puniji izgled postiže šminkom
 ??  ??
 ??  ?? Kylie Jenner (22) prije devet godina na premijeri filma Burlesque 2
Kylie Jenner (22) prije devet godina na premijeri filma Burlesque 2

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia