24sata

DIREKTO RE LUKA, EVO VAM POSAO

- Iz Madrida: MIHO DOBRAŠIN

Na Božićnoj večeri Real Madrida bila su i 24sata, kao jedini hrvatski medij. Oh, da, bilo je itekako zanimljivo u društvu Josea Angela Sancheza, glavnog direktora Real Madrida.

Tema je, naravno, bila Luka Modrić, nogometaš kojeg obožavaju u Real Madridu. Točnije, toliko ga vole da su mu ponudili i posao!

- Jako smo zadovoljni njime, zasad je u planu da ostane do kraja ugovora. Ali, da, razgovaram­o i da nakon ugovora ostane u klubu i dobije neku funkciju! Još nismo odredili koju, ali bila bi visoka i važna.

Eto, Hrvatska bi prvi put u povijesti mogla imati nekoga u jednoj od direktorsk­ih fotelja Real Madrida. Štoviše, nedavno je u naselju La Moraleja, u predgrađu sjeverno od Madrida, Luka kupio novu luksuznu kuću za 12 milijuna eura. U tom naselju živi od 2012. godine, kad je došao iz Tottenhama. To je vjerojatno i znak da će nakon igračke karijere ostati živjeti u Madridu, a posao bi trebao dobiti u Realu. Ugovor ima do ljeta 2021., a nakon toga - posao.

LUKA JE HTIO OSTATI

Luka je prije godinu dana imao ponudu Intera, no nije otišao. Štoviše, u tom trenutku je stajao ispred istog čovjeka ispred kojeg smo stajali na Božićnoj večeri, glavnog direktora Real Madrida. - Rekao nam je da je Inter zainteresi­ran, no na tome je ostalo. Sve je bilo korektno s njegove strane. Nikakvog problema nije bilo, htio je ostati kod nas. I ostao je. Potpuno drugačija priča bila je s Mateom Kovačićem. Bio je zadovoljan svime u klubu, osim minutažom.

- Mi smo htjeli da ostane, no on je inzistirao na odlasku. Htio je više igrati, imati utakmice u kontinuite­tu. Da nije htio ići, i danas bi bio ovdje. Trenutačno igra u Chelseaju, drago mi je zbog njega. Mislim da je napravio dobar potez, ostvario je što je htio, te se nadamo da će mu dobro ići ondje. Na tržištu nema hrvatskih igrača za kojima bi posegnuo trinaester­ostruki prvak Europe. U ožujku 2018. su španjolske novine Marca izvijestil­e kako je Real bio zainteresi­ran za tadašnjeg Hajdukovog golmana Karla Leticu.

- Koga?

- Karla Leticu.

- Ma neee. Nikad se nije razgovaral­o o Letici, niti znam da je itko spomenuo njegovo

ime. Ne znam otkud ta informacij­a španjolski­m medijima.

Nakon gola Manchester Cityju španjolske novine su pune Danija Olma. Cijenu od 30 milijuna eura spremni su platiti mnogi klubovi, no među njima nije Real Madrid. Ne zato što nema novca, nego jer im Olmo nije u planu, imaju dosta mladih igrača.

- Nešto sam čuo da se Atletico raspituju, Dani bi bio odličan za njih.

I to je točno. Atletico je zaista zagrizao.

PEREZ VOLI HRVATE

I to je bilo to. Vijest da bi Luka mogao ostati raditi u Realu bila je zaista sjajna. No Luka ne bi bio jedini Hrvat koji radi za Real Madrid. U kolovozu 2015. na predstalja­nju Matea Kovačića bio je i predsjedni­k Florentino Perez. Dok je Mateo tehnicirao na Santiago Bernabeuu, gore u svečanoj loži, Perez nam je pružio ruku.

- Kažete, iz Hrvatske ste? Imam puno prijatelja iz Hrvatske, a da stvar bude bolja, okružen sam Hrvatima. Tu je Luka Modrić, sad je došao Mateo Kovačić, a i moj liječnik je Hrvat - Niko Mihić - otkrio je tada Perez.

U REALU JE DR. MIHIĆ

Do tog trenutka nitko nije čuo za Niku Mihića niti je itko znao tko je Pérezov liječnik. Nešto kasnije Mihić je postao i šef medicinske službe Reala i čovjek koji je bio zadužen za liječenje Cristiana Ronalda i društva. Niko Mihić je posljednji­h 13 godina radio u privatnoj bolnici Hospital Universita­rio Sanchinarr­o na sjeveru Madrida, udaljenoj nekoliko kilometara od poslovne četvrti Chamartín. U toj četvrti, nad kojom se uzdižu

stakleni neboderi, nalazi se stadion Real Madrida. A tamo je ured Florentina Pereza. I tako je počelo prijateljs­tvo s Mihićem...

 ??  ?? LOVA DO KROVA
Florentino Perez je ‘težak’
2,2 milijarde eura
LOVA DO KROVA Florentino Perez je ‘težak’ 2,2 milijarde eura
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia