24sata

Naš Karate Kid ostao bez Eura

SMEĐI POJAS Lovro Mihić (24) teže se ozlijedio na treningu, a na okupljanje je došao kao bivši karatist: Možda ću se i vratiti, položiti za crni pojas...

- Piše: DAVOR KOVAČEVIĆ

Prvi trening reprezenta­cije uoči Eura. Lino Červar podijelio je igrače u dvije momčadi, Lovro Mihić (24) krenuo je u kontru, pucao i doskočio nekome na nogu. Bolan krik i hvatanje za glavu.

Tako su rukometaši već prvi dan priprema ostali bez jednog igrača, Mihiću je pukao prednji talofibula­rni ligament, glavni stabilizat­or zgloba. Longetu će na desnoj nozi nositi tjedan dana, a nakon toga krenut će s rehabilita­cijom, koja će do prvog treninga potrajati oko šest tjedana, izvijestil­i su iz saveza.

ŽALI ZA ŠTRLEKOM

Manuel Štrlek i David Mandić trebali su biti zicer za dvije pozicije lijevoga krila, ali sad bez Štrleka prvi put nakon deset godina treba netko i u njegove cipele. Prvi je, i logičan, izbor bio baš Lovro

Mihić. Igra dobro, igra puno u Wisli i među konkurenci­jom koju još čine Ravnić i Jelinić njegov je adut i već sakupljeno iskustvo s velikih natjecanja, iz Francuske 2017. i Hrvatske godinu kasnije. - Štrlek je vrhunsko krilo, koje će biti teško nadomjesti­ti, krilo koje je u zadnjih deset godina nosilo sva prvenstva - služben je bio Zagrepčani­n na okupljanju, prije kobnoga treninga.

PLOCK JE KAO SISAK

U Plocku igra već četvrtu sezonu. Nekako Hrvati dolaze tamo i odlaze, ali vi ostajete? - Da, puno nas je iz Hrvatske (Matulić, Sulić, Šušnja trenutno, nap. a.) i s ovih prostora prošlo i prati nas dobar glas. Svatko se može dobro osjećati, lijepa je atmosfera. Popravljat­e li je dodatno hrvatskim večerima u Poljskoj? - Ne, ali družimo se često. Blizu živimo, pa idemo na kavu, ručak... Svakodnevn­o smo zajedno izvan terena. I što nudi Plock izvan? - Kaže moj prijatelj da je to poljski Sisak, ha, ha. Ima rafineriju, a grad je otprilike kao Rijeka s malo više od 100.000 ljudi. Zanimljiv je, ne može se čovjek žaliti, imamo sve.

I advent?

- Da, ali ne kao što je ovaj u Zagrebu.

PODVIKNE NA SUIGRAČE

Iako stasom i neće zastrašiti, Lovro hoće glasom. Ima odlike vođe, podviknut će bez obzira bilo to na starije ili mlađe, ali ima i izvanredne motoričke sposobnost­i. Za to je zaslužan...

- Karate! Imam smeđi pojas, trenirao sam od četvrte godine pa sve do osmog razreda i to mi je sigurno dalo dosta na motoričkom planu. Planiram li ići po crni? Zasad i ne, ali možda se jednom vratim i položim, čisto zbog osjećaja.

 ??  ?? Lovro Mihić u utorak je završio s longetom u bolnici
Lovro Mihić u utorak je završio s longetom u bolnici
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia