24sata

BUDIMPESTU ZA KAMO NA DOČEK NOVE ZINE OD 100 KN JOŠ MALO MJESTA Većina novogodišn­jih aranžmana je rasprodana, neki vole tople krajeve, drugi velike gradove

- Piše: I. LADIŠIĆ, K. BITIĆI

Imamo još mjesta, no morate nazvati radnim danom između 7 i 15 sati kako biste rezerviral­i doček, rekli su nam u Nacionalno­m parku Plitvička jezera.

Doček s jednim noćenjem, večerom, doručkom, piknik ručkom i ulaznicom za nacionalni park po osobi stoji 1350 kuna. U ponudi je bilo i aranžmana s više noćenja, ali i samo doček uz večeru za 600 kuna. I u Termama sveti Martin se još moglo rezervirat­i aranžman s noćenjem u apartmanu ili hotelu. U Hotelu Spa Golfer dvije noći za dvoje su od 4070 kuna. To su polupansio­n, doček s večerom u nekom od četiri restorana, kupanje u bazenu, wellness, fitness... To sve vrijedi i ako se spava u apartmanim­a Regina, no mora se ostati najmanje tri noći, pa boravak za četvero stoji od 6700 kuna. I u hotelu Kaj u Mariji Bistrici imali su još nekoliko slobodnih soba. U novogodišn­jem paketu za 2475 kuna po osobi su tri noćenja, a može se odabrati dolazak 29. ili 30. prosinca,

DOČEK U PODNE U FUŽINAMA, SAMOBORU...

U Fužinama već 20. put organizira­ju doček Nove godine u podne, a iz nekih gradova organizira­n je prijevoz. Podnevni dočeci su i u Samoboru, Mariji Bistrici, Puli, Kastvu, Opatiji, Baškim Oštarijama... pa ostati do 1. ili 2. siječnja. Samo večera za 550 kuna se više se nije mogla rezervirat­i. U Daruvarski­m toplicama mjesta za večeru još ima, a popunjene su sobe. U restoranu Terasa stoji 280, a u hotelu Termal je 260 kuna po osobi. Večera je ista, no glazba različita. U Krapinskim toplicama kupanje i večera stoje 350 kuna, a bilo je još nešto mjesta.

U Zagrebu u hotelu Esplanade gala doček stoji 1450 kuna. Večera je u šest sljedova, a piće neograniče­no. Dijete onih na dočeku u Esplanadi može biti u mini disku za 650 kuna. - Novogodišn­ja putovanja sve su popularnij­a iako je tad najskuplje. Većinu aranžmana smo prodali, a uvijek ima onih koji i na Staru godinu traže slobodno mjesto. Još mjesta za doček u hotelima na obali te zrakoplovo­m za Kopenhagen i Berlin - rekli su u Atlasu. Sve popularnij­i kod nas su i dočeci u podne, pa na njih voze autobusi. U Samobor iz Ivanca i Koprivnice stoji 100 kuna. Toliko je i u Fužine iz Krapine i Zaboka, iz Koprivnice stoji 140, a iz Čakovca 160 kuna.

VARAŽDIN UTRKA U PONOĆ

U novu godinu se može i utrčati jer Varaždin već 42. put organizira ponoćnu utrku. Trči se oko pet kilometara, startnina je 50 kuna i mora se prijaviti na internetu do petka, 27. prosinca.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia