24sata

SJEVERU: K I SOBA

-

sam na kuglanju, ali i skijanju u Ruki, popularnom skijalištu. Kakvi su Finci kuhari?

- Sviđa mi se finska kuhinja. Probala sam soba, moram reći da je jako fin. Ne znam s čim bih to usporedila, ali njima je to pravi specijalit­et. Naravno, jela sam i losos, ali to nije toliko neuobičaje­no kod nas. Ostalo je dosta slično našoj kuhinji. Nina, magnet za trofeje, ne može bez ugro-finskih jezika. Mađarski se nije isplatilo učiti za jednu godinu, a finski?

- Ne trudim se uopće, ha, ha. Ali znam osnovne stvari kad idem u trgovinu.

Naš reprezenta­tivni libero je domaćine oduševio već po dolasku.

- Jedan je magazin napravio priču o meni, predstavil­i su me kao igračicu, a klub je ovdje dosta poznat jer malo je mjesto i nema drugih sportova, pa su tribine uvijek pune. Usporedila bih nas s Dinamom u Zagrebu. Trenutačno smo prve, a ja sam dobila nagradu za najboljeg libera mjeseca.

Nikolina je nastavila... - Zanimljivo je da se ovdje nakon dva seta radi stanka od 15-20 minuta, igrači odlaze u svlačionic­e pa dolazi trener, nakon toga se vraćamo na teren, zagrijemo i nastavljam­o s utakmicom. Navijačima uvijek dijele neku hranu, tako da im nije loše malo predahnuti - zaključila je Nikolina, s kojom u Polkkyju igra još jedna Hrvatica, američka studentica Lucia Babić.

DALEKO OD KUĆE

 ??  ?? Hrvatska odbojkaška reprezenta­tivka igra u Finskoj
Hrvatska odbojkaška reprezenta­tivka igra u Finskoj
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia