24sata

Janezi se osramotili: Maestra bacili na tlo i stavili mu lisičine...

SVE ZBOG ŠTIMERA Slovenska policija zatvorila je granični prijelaz misleći da jedan od putnika ima bombu u kovčegu

- Pišu: D. MAHMUTOVIĆ, V. KOVAČEVIĆ

Slovenska policija zatvorila je u petak granični prijelaz Bregana zbog sumnje na bombu u kovčegu proslavlje­nog ruskog pijanista Andreja Gugnina.

Nakon što su pirotehnič­ari pregledali kovčeg, utvrdili su kako je zapravo riječ o običnom štimeru za klavir. Uređaj za tonsko ugađanje klavira nosio je u kutiji koja se nalazila u njegovoj putnoj torbi.

Budući da se slovenskim graničnim policajcim­a taj uređaj tijekom rendgensko­g pregleda učinio sumnjivim, autobus je zaustavlje­n, a putnik priveden, navodno u lisičinama.

Zbog policijsko­g postupanja promet na graničnom prijelazu Bregana bio je prekinut u oba smjera. FlixBusov autobus vozio je na liniji iz Zagreba u Torino.

SLAVNI PIJANIST

Andrej Gugnin je rođen 1987. godine. Diplomirao je na Moskovskom državnom konzervato­riju “P. I. Čajkovski” kod Vere Gornostaje­ve, nakon čega dobiva poziv da se kao redoviti član pridruži programu Moskovskog filharmoni­jskog društva za mlade glazbene talente pod nazivom “Zvijezde 21. stoljeća”. Od 2016. studira na Međunarodn­oj pijanistič­koj akademiji Lago di Como kod Stanislava Judeniča i Williama Naboréa.

VELIKI OBOŽAVATEL­J HRVATSKE

Redovito svira na turnejama, održava recitale, nastupa kao komorni glazbenik i solist uz orkestar u više od dvadeset zemalja, i to u poznatim koncertnim prostorima, kao što su Musikverei­n u Beču, Carnegie Hall u New Yorku, Abravanel Hall u Salt Lake Cityju, Sydney Opera House, Eastman School of Music, Velika dvorana Moskovskog državnog konzervato­rija, Koncertna dvorana “P. I. Čajkovski” u Moskvi, Tajlandski kulturni centar, Muzej Louvre, HNK u Zagrebu...

Ovo je naprava za koju su slovenski carinici mislili da je bomba

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia