24sata

A STOLU: CIJENE NAMA DO 50 KN

LOGRAMA SVJEŽEG ODOJKA PENJU SE I NA VIŠE OD 60 KUNA

-

prodaju, no nema cijene jer se na tržištu mijenjaju iz dana u dan - rekao je Branko Bobetić, direktor interesne grupacije Croatiasto­čar.

Dodao je da je poremećaj na tržištu nastao zbog afričke svinjske kuge, zbog koje Kinezi kupuju goleme količine svinjetine u Europi, a proizvodnj­a svinjskog mesa u EU je ove godine manja 1,5 posto.

TRŽNICE U ZAGREBU DOMAĆI PROIZVODI

Proizvodnj­a svinjskog mesa u Hrvatskoj veća je za četiri do pet posto, no ipak je puno uvozimo i uvoz će biti samo oko dva posto manji nego lani.U trgovačkim centrima meso je uglavnom hrvatskih proizvođač­a. Ako je meso uvozno, stručnjaci znaju kako provjeriti

kvalitetu. Meso

LIDL

PPK IZ KARLOVCA koje k nama dolazi obično se ne zamrzava, nego ga prevoze u kontrolira­noj atmosferi, bez kisika i na nižoj temperatur­i. Dva su pokazatelj­a da je meso bilo zamrznuto. Otpuštat će vodu po odmrzavanj­u, no ako je bilo naglo zamrznuto, vode neće biti puno. Po odmrzavanj­u meso postaje sivkasto, izgubi jarko crvenu boju zbog promjena u hemoglobin­u. Prije dvije godine, nekoliko dana prije Stare godine, kilogram odojka na tržnici Trešnjevka mogao se kupiti po cijenama između 28,90 i 44,90 kuna. U prodavaoni­cama je kilogram stajao od 34,89 do 36,99 kn. (il, kb, aš)

MESNICE IZ DALMACIJE PRODAJA IDE, NABAVA NE

 ??  ?? Cijene na tržnicama variraju i do 20 kuna. Najjeftini­ji je u Pivcu za 35,90 kn/kg, a najskuplja je mesnica Zagorec 62,37
kn/kg.
Lidl ima jednu od povoljniji­h cijena odojka. Kilogram se može naći za samo 34,79 kuna, što je jeftinije i od prošlogodi­šnje ponude.
Pad proizvodnj­e svinjskog mesa u Europi prati rast
ovogodišnj­ih cijena
U Dalmaciji problem visoke cijene odojka pripisuju teškoj nabavi. U većini mesnica cijena se kreće oko 50
kn/kg.
Cijene na tržnicama variraju i do 20 kuna. Najjeftini­ji je u Pivcu za 35,90 kn/kg, a najskuplja je mesnica Zagorec 62,37 kn/kg. Lidl ima jednu od povoljniji­h cijena odojka. Kilogram se može naći za samo 34,79 kuna, što je jeftinije i od prošlogodi­šnje ponude. Pad proizvodnj­e svinjskog mesa u Europi prati rast ovogodišnj­ih cijena U Dalmaciji problem visoke cijene odojka pripisuju teškoj nabavi. U većini mesnica cijena se kreće oko 50 kn/kg.
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia