24sata

Koli se uzda u plagijator­a...

TOŽER UVODI ČOVJEKA KOJI TUŽI SVAKI MEDIJ KOJI PIŠE O NJEMU

- Piše: A. BURAZER, T. SOLDATIĆ

U drugi krug krenula sam s ključnom porukom, okupimo se kao što smo se okupili počekom devedeseti­h, kao što nas je u svehrvatsk­oj pomirbi okupljao prvi hrvatski predsjedni­k Franjo Tuđman, poručila je svojim biračima Kolinda Grabar-Kitarović jučer u Karlovcu.

Tamo je započela kampanju u drugome krugu predsjedni­čkih izbora, dok je Zoran Milanović odmah krenuo u Slavoniju, gdje je Miroslav Škoro osvojio većinu glasova u prvome krugu.

- Svima koji me neće podržati zahvaljuje­m što će uopće izaći na izbore i vjerujem da će onih koji će me podržati biti više. Utakmica će biti tijesna i napeta do samoga kraja i lošu vlast nažalost nekad biraju dobri ljudi koji ne izađu - poručio je u izjavi za medije u Osijeku.

I dok je on poručivao Plenkoviću kako je njegova (Milanoviće­va) vlada naslijedil­a ogroman javni dug od HDZ-a, u toj stranci, saznajemo, zvone zvona za uzbunu. Nakon afera, javnog neslaganja i zahlađivan­ja odnosa, predsjedni­k stranke i sukandidat­kinja na predsjedni­čkim izborima zavapili su za pomoći Milijana Brkića.

BIRAČIMA SE FUĆKA

Potpredsje­dnik Sabora i nekad veliki uzdanik Tomislava Karamarka trebao bi HDZ spasiti od novog scenarija “crnog labuda”. U HDZ-u se zna da je Milijan Brkić njihov čudotvorac na terenu. On zna kako pokrenuti i potaknuti stranačku mašineriju do izborne pobjede. Iza njega su mnoge nesuglasic­e s predsjedni­kom Andrejom Plenkoviće­m. Nakon izbijanja afere SMS, njegovo ime se spominjalo i kod afere Elitna prostituci­ja, kao i Karlovačka banka, pa navodno plagiranje diplomskog rada... Sve sumnje i optužbe od Brkića su se odbijale kao meci od Terminator­a, a HDZ očito bez Vase (kako od milja Brkića zovu njegovi kolege suborci) ne može. No dio kolega nije uvjeren da je Plenkoviću ovo “pametan” potez. - U stranci pripremaju lijek, a ne znaju uzrok bolesti. Aktiviranj­em Milijana Brkića žele aktivirati dijasporu, no nitko nije napravio prave analize da uvide gdje su točno omašili - pojašnjava nam ugledni HDZ-ovac.

- Iz središnjic­e stranke šalju sulude naputke kako potaknuti ljude na glasovanje, no ne shvaćaju da ljude više ne možete natjerati da izađu na izbore. Živo im se fućka za Plenkovića plastično nam pojašnjava ovaj utjecajni HDZ-ovac.

‘TKO KAŽE DA ĆE IM POMOĆI?’

Zbog svega što se događalo između Plenkovića i Brkića navodi kako dio kolega u stranci smatra da si Plenković angažiranj­em Brkića radi medvjeđu uslugu.

- Svi znaju da Brkić njemu blago rečeno nije sklon, a i Kolinda mu nije najdraža kolegica, jer kad su izbile afere, nije mu se javljala na telefon. Ne znam zašto misle da će se sad potrgati za njih - dodaje naš izvor. Dio naših sugovornik­a tvrdi da je Plenković bio prisiljen politički oživiti svog zamjenika.

- Kolinda je tražila da Brkić uđe u njen stožer i praktički ga prezume. Još u izbornoj noći tražila je da se šef HDZ-a Plenković makne iz kampanje na dva tjedna. Brkić je odmah predložio Domagoja Bebića koji će raditi na strategiji s njim, te Zorana Tomića koji će biti zadužen za pripremu za sučeljavan­ja - rekao nam je sugovornik iz vrha HDZ-a. Plenković se, neki smatraju, s Brkićem ograđuje od mogućeg poraza i svoje krivnje, no naš sugovornik kaže kako je Brkić u ‘win- win’ poziciji. - Ako Grabar-Kitarović izgubi izbore može reći da je prekasno uključen u stožer, a ako pobijedi onda može si pripisati zasluge

- zaključio je naš sugovornik.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia