24sata

TUGUJEMZBO­G DINAMA I PROPUSTENE PRILIKE...

NIKO NA ‘ČETIRI KAFIĆA’ Nisam još pročitao Lukinu biografiju, a jako mi je žao zbog Mandžukića, on je predobar i nije to zaslužio, kaže Niko Kranjčar (35)

- Piše: TOMISLAV GABELIĆ

Nogometnih majstora i romantičar­a sve je manje, tako da nije čudo da je publika na Gripama dočekala ljubimca Niku Kranjčara gromoglasn­im pljeskom. Daškom čarolije koju je ponudio na parketu podsjetio je na svoja najbolja izdaja.

- Uživam u krugu obitelji i prijatelja, daleko sam od svega, igram mali nogomet i tenis. I to je to.

Split ga nije zaboravio.

- Ovaj grad i navijači su mi dali divne emocije koje su mi bile najpotrebn­ije u tom trenutku, Split i Hajduk pamtim samo po dobrome.

NE VIDIM SE KAO TRENER

Pratite li hrvatsku ligu i reprezenta­ciju?

- HNL baš i ne, reprezenta­ciju pratim, bio sam jako ponosan nakon Rusije, ali i nove kvalifikac­ije su pokazale da je Hrvatska moćna i dominantna, da i na Euru može ponoviti dobar rezultat. Što bi bio dobar rezultat? - Recimo, polufinale. Trebaju se neke stvari i poklopiti kao u Rusiji. Mislim da Dalićeva momčad ima sve predispozi­cije, pogotovo samopouzda­nja i iskustva iz Rusije koji ostaju za cijeli život. Dolaze i mladi koji su ušli u krug reprezenta­cije te pokazali kvalitetu da mogu nastaviti tamo gdje smo stali u Rusiji. Ne sumnjam da možemo do velikog rezultata.

Tko od mlađih može biti nositelj igre “vatrenih”?

- U sredini to možemo očekivati od Matea Kovačića i Nikole Vlašića, koji su se dokazali i koji svakom svojom utakmicom pokazuju koliko vrijede. Možda još nemaju iskustva kao Luka i Raketa, ali prošli su s njima neke utakmice i očekujem da će njih dvojica u veznom redu sigurno voditi igru reprezenta­cije godinama. Iznenađuje li vas što se svako malo u Hrvatskoj pojavi neki novi igrač, poput Petkovića, za kojega gotovo da nitko nije znao, a u pola sezone eksplodira?

- Takvi su se primjeri događali i u prošlosti, sjetimo se Dade Prše. Bruno igra nogomet koji se meni jako sviđa, a da je velika kvaliteta i potencijal pokazuje i kroz reprezenta­ciju, kojoj je donio novu kvalitetu.

Kakvi su vaši planovi za budućnost, nećete valjda zauvijek uživati u igračkoj mirovini?

- Bumo vidli, ha, ha, ha... Želite li biti trener? - Ništa nije nemoguće, ali prije ne nego da.

Je li u planu neka druga funkcija, sportski direktor...? - Kako da ne, ha, ha, ha... Previše volim slobodu da bih se bavio time.

Jeste li čitali biografiju Luke Modrića, cijelo poglavlje je posvetio vama?

- Nisam još stigao pročitati, ali sigurno hoću. Vidio sam našu zajedničku fotografij­u, malo sam izrastao prije njega, ha, ha, ha...

Što kažete na Lukine riječi da ste jedino vas dvojica bili izvan priča da jedan drugome smetate i da se ne možete razvijati u istoj momčadi?

ČUJEM SE S OLIĆEM I JOEOM

- Mislim da se vidjelo i na treninzima i na utakmicama da nas dvojica divno surađujemo te da smo obojica uživali u nogometu, jer gajimo istu nogometnu filozofiju. Jeste li u kontaktu s Lukom i reprezenta­tivcima? - Uglavnom sam u kontaktu sa Šimunićem i Olićem, s njima sam bio najbliži u reprezenta­ciji. Ali kad god sretnem Luku, pozdravimo se, drago mi je da ga vidim i drago mi je za sve njegove uspjehe u karijeri. Sve što je postigao zaslužio je talentom, radom i posvećenoš­ću nogometu.

Luka je prošao mnoge teške situacije, pa i u Dinamu i reprezenta­ciji, na sudovima...?

BJELICA RADI SJAJAN POSAO

- Da, ali je uvijek bio sto posto u nogometu. On je najbolji dokaz da talent nije dovoljan i da samo napornim radom možeš doći na razinu koju zaslužuješ.

Što kažete o situaciji u kojoj se našao Mario Mandžukić? - Žao mi je, ‘predrag’ mi je i tako nešto nije zaslužio. Ali uvijek se vraćam na istu rečenicu, to je nogometni svijet i nije ni prvi ni zadnji kome se to dogodilo. Nadam se da će iz svega izaći jači. Jeste li gledali Dinamo u Ligi prvaka, je li vas iznenadio Nenad Bjelica?

- Gledao sam i nije me Bjelica iznenadio, to je sad već kontinuite­t od prošle sezone, pokazao je da imaju kvalitetu i da dobro funkcionir­a. Svi mi dinamovci tugujemo zbog propušteno­g vodstva 3-1 protiv Šahtara, već smo vidjeli Dinamo u drugom krugu Lige prvaka, ali, nažalost, nije se dogodilo. Bjeličin rad i igra Dinama je ono što mora svakog Zagrepčani­na i navijača Dinama veseliti.

 ??  ?? SPLIT GA VOLI Niko Kranjčar dobio je najveći pljesak na turniru Četiri kafića
SPLIT GA VOLI Niko Kranjčar dobio je najveći pljesak na turniru Četiri kafića
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia