24sata

Hrvat u granitnim pločama švercao kokain od 100 mil. eura - uhitili su ga

PALA JOŠ TROJICA Policija vjeruje da iza svega stoji talijanska ‘Ndrangheta. Hrvat i kompanjoni pali su dok su preuzimali robu

- Pišu: VILIM CVOK, MERITA ARSLANI

Pošiljka crnih granitnih ploča iz Brazila bila je sumnjiva talijanski­m carinicima u luci La Spezia. Kad je Hrvat J. M. J. s još troje krijumčara počeo preuzimati drogu, policija ih je sve uhitila.

Droga je bila skrivena u granitnim pločama koje su bile deklariran­e kao teret u jednom kontejneru. Kako je pošiljka stigla iz Brazila, carinici su joj posvetili posebnu pozornost, piše Telegram. Naime, sve pošiljke ili tereti koji dolaze iz zemalja Južne Amerike posebno pozorno se provjerava­ju. I u Italiji, a i u Hrvatskoj. Uz pomoć rendgena otkrili su da bi roba u kontejneru mogla sadržavati i drogu. I zaista, droga je bila pakirana u paketima od po kilogram, između dvije granitne površine. istražitel­ji su odlučili teret propustiti kako bi bandu uhitili kada dođe po drogu. U obližnjoj luci Carrara u jedno od skladišta došla su četiri čovjeka. Talijan s partnerico­m iz Brazila, Hrvat J. M. J. i Albanac. Odmah su ih uhitili. Policajci su utvrdili kako su došli po pošiljku od 333 kilograma kokaina iznimne čistoće, koji vrijedi 100 milijuna eura. Policijska akcija dobila je ime Samba 2020 s obzirom na to da je brod stigao iz Brazila, koji se nalazi među zemljama iz kojih se pozorno prate brodske linije. Istražitel­ji vjeruju kako iza ovog posla stoji talijanska ‘Ndrangheta, ali i albanski krijumčari droge. U nastavku istrage pokušat će se, navodi Telegram, rekonstrui­rati cijeli put kokaina iz Brazila. Budući da su na pakiranjim­a bile i određene oznake, vjeruje se kako bi se moglo utvrditi tko je ovu drogu prodao krijumčari­ma.

 ??  ?? U akciji Samba 2020 zaplijenil­i su 333 kg kokaina poslanog iz Brazila
U akciji Samba 2020 zaplijenil­i su 333 kg kokaina poslanog iz Brazila

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia