24sata

DIM ZAGAĐUJE ‘BIJELI SPORT’...

TENISAČI DIŽU GLAS Nadal, Zverev i Goffin otkazali su treninge, Jakupović se srušila, a Tomić je morao posegnuti za inhalatoro­m mil.

- Piše: MATO GALIĆ

Našli su doktore koji su rekli da nije opasno igrati na 45 Celzijevih stupnjeva. Našli su suce koji su potvrdili da mokra trava na Wimbledonu nije skliska. Sigurno će naći i stručnjake koji će potvrditi da je kvaliteta zraka zadovoljav­ajuća, ironično je prokomenti­rao francuski tenisač Gilles Simon uvjete na Australian Openu.

Glavni turnir počinje idući tjedan, a mnogi već igraju turnire i ekshibicij­e u

ŠTETE ZBOG POŽARA DILJEM AUSTRALIJE PREMA MOODY’S ANALYTICSU

ANALIZA KVALITETE ZRAKA PREMA IQ AIR VISUALU DOBRA

UMJERENA

NEZDRAVA ZA UGROŽENE GRUPE NEZDRAVA

VRLO NEZDRAVA OPASNA 0-50 50-100 100-150 150-200 200-300 300-500

Australiji kako bi se što bolje pripremili za AO. Točnije, pokušavaju igrati jer požari uništavaju australske domove, a dim guta australsku ekonomiju. Nadal, Zverev i Goffin otkazali su neke treninge, a Bernard Tomić morao je potražiti liječničku pomoć usred susreta s Denisom Kudlom. Odmah je dobio inhalator, a na istome meču srušilo se dijete koje je dodavalo loptice.

KVALITETA ZRAKA ZA SRIJEDU 15. 1. 2020.

IZGORJELIH KUĆA I GRAĐEVINA

AUSTRALIAN OPEN NAGRADNI FOND 71 mil. australski­h dolara (povećanje od 13,6% u odnosu na prošlu godinu)

Organizato­ri ni ne pomišljaju na otkazivanj­e turnira. Spuštaju loptu na zemlju i tvrde da će se, ako uvjeti budu nepodnošlj­ivi, mečevi igrati u klimatizir­anim uvjetima s filtrima zraka te na tri potpuno zatvorena terena.

Zbog zagađenog zraka srušila se Dalila Jakupović u susretu kvalifikac­ija te je morala predati meč. Glas je podigla i Marija Šarapova, čije riječi itekako znače u svijetu “bijelog sporta”.

- Kao da su mi iglice bile u plućima - rekla je Šarapova, koja je igrala ekshibicij­u s Njemicom Siegemund.

SMRTNO STRADALIH

POŽAROM SU ZAHVAĆENA

HEKTARA

MJERE ORGANIZATO­RA ZA ZAŠTITU SVIH TENISAČA:

tri stadiona s pokretnim krovom i osam zatvorenih terena s klimatizir­anim uvjetima filtri sustava za klimatizac­iju inhalatori, zaštitne maske

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia