24sata

Blizanke Kristina i Valentina slave prvi rođendan!

- Pišu: ANTONIJA ŠIPUŠIĆ, IVA MILOTIĆ

S uspješno razdvojeni­m sijamskim blizankama Valentinom i Kristinom Tambolaš proslavili smo njihov prvi rođendan. Posjetili smo ih u mjestu Bušetina kraj Virovitice, a djevojčice su nas dočekale s velikim osmijehom na licu.

- Sretan rođendan, najdraže moje djevojčice rekla je njihova majka Marija (25). Prve hrvatske sijamske blizanke koje su liječnici u ožujku prošle godine uspješno razdvojili nestrpljiv­o su pružale ruku prema ružičastoj torti nastojeći je zgrabiti. - Ne, ne. Znate da to ne smijete jesti - rekla im je mama, a djevojčice su ipak gurnule prstiće u šlag. - Nismo se ni okrenuli, a one već slave prvi rođendan. Ne mogu vjerovati kako je to brzo došlo. Jako su dobre i poslušne - rekla je mama. Najuzbuđen­iji povodom prvog rođendana sekica bili su braco Ivan (5) i seka Maja (6).

- Kristina ima duguljastu glavu, a Valentina okruglu - uskliknula je Maja kad nam je objašnjava­la kako raspoznaje svoje seke. Čim dođe iz škole, djevojčica­ma potrči u zagrljaj. Ivan, koji ne ide u vrtić, s mamom je cijeli dan. Blizanke zabavlja, grli, ljubi i pjeva im te s njima dijeli svoje autiće i kamione.

Mama Marija kaže kako se Kristina smirila i postala umiljata, a Valentina puno glasnija i mora prva sve dobiti. Sekama je trenutačno glavna zanimacija puzanje u dnevnom boravku, kao i pokušaji da se podignu na nogice. Njihovi ukućani jedva čekaju taj trenutak, ali tek onda kreće prava zabava. Dokumentar­ac o prvom rođendanu djevojčica pogledajte na YouTube kanalu 24sata i zapratite nas.

 ??  ?? Operaciju razdvajanj­a imale su u ožujku prošle godine
Operaciju razdvajanj­a imale su u ožujku prošle godine

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia