24sata

‘Dječače, tko ti je dozvolio haračiti bez vozačke...’

- Piše: DANIJELA MIKOLA

Još se Osijek nije “oporavio” od dvije stravične prometne nesreće u samo dva tjedna razlike, a u kojima je živote izgubilo četvero ljudi.

Strasti podignute oko počinitelj­a nesreća, dva mlada vozača koji su upravljali automobili­ma bez položenog vozačkog ispita, vozeći prebrzo i nesmotreno, stišale su se. Nastradali su našli svoj vječni mir, no pitanje odgovornos­ti je ostalo “u zraku”. Njega svakoga dana postavlja i Sena Krupić, supruga tragično nastradalo­g glumca osječkog HNK Aleksandra Bogdanović­a, kojega je na pješačkom prijelazu udario 22-godišnji vozač i pobjegao s mjesta nesreće. Vozač je u tom trenutku bio s još troje mladih u automobilu i svi su pristali pobjeći s mjesta nesreće i ne pružiti pomoć teško ozlijeđeno­m Bogdanović­u, koji je, četiri dana kasnije, preminuo od teških ozljeda glave.

‘TKO SI TI MALI ČOVJEČE...’

“Tko si ti mali čovječe koji si se usudio i tko su ti koji su ti dopustili da se tako usudiš. Tko ti je osigurao pravo na toliki ego. Da četiri godine haračiš ulicama grada bez vozačke dozvole. Tko su ti ‘odrasli’ svjesni koji su ti sve te godine davali ključeve u ruke. Na što su mislili tvoji roditelji kad su mi poslali telegram u kojem piše: ‘Nismo mi našeg sina odgajali da upropaštav­a tuđe živote’. Gospodo draga, varate se...”, napisala je u potresnom pismu javnosti Sena Krupić, koja je tek nakon pokopa supruga od obitelji bahatog vozača dobila telegram sućuti.

JOŠ NEMA KAZNENE PRIJAVE

- Ne molim se često Bogu, ali te večeri, znajući da Sale treba doći, sklopila sam ruke i s molitvom išla prema prozoru. Ispod prozora gdje je Ian Lav spavao, na deset metara od kuće, odigrao se najcrnji scenarij za sve nas. Za Iana Lava, za mene, njegovu obitelj, mamu, sestru, djecu, prijatelje .... Ian Lav još misli da je tata na jednoj dugačkoj predstavi u kazalištu i da će doći kući, kao što nam se vraćao uvijek. Vremenom, kako bude odrastao, morat ću mu objasniti da će ta predstava trajati zauvijek i da su neki ljudi kojima su usađene krive životne vrijednost­i napisali najcrnji scenario za Aleksandra i ostatke života svih nas koji su ostali iza Aleksandra Bogdanović­a - stoji, među ostalim, u Facebook objavi potresene Sene. Od navedene je nesreće prošlo mjesec dana, no protiv mladog vozača još nije podignuta kaznena prijava od strane državnog odvjetništ­va, iako se on nalazi u pritvoru.

 ??  ?? Pokojni Bogdanović s partnerico­m Senom dobio je sinčića Iana Lava
Pokojni Bogdanović s partnerico­m Senom dobio je sinčića Iana Lava

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia