24sata

Gledatelji zazivali VAR, ali Bebek nije niti trepnuo

ZAPREŠIĆAN­I SLAVILI 2-0 NA

- Pišu: MATO GALIĆ

Razlog? Zaželjeli su se gledatelji domaćeg nogometa, ali zanimalo ih je i kako će stvari izgledati s VAR-om.

- Ovo je dan D za hrvatski nogomet - uskliknuo je ponosno Ante Kulušić, predsjedni­k sudačke komisije HNS-a.

Uvođenje VAR-a protegnulo se. Prošlog tjedna održano je i zadnje predavanje uoči nastavka sezone za nogometaši i predstavni­ke klubova. Uvođenje nove tehnologij­e koštalo je oko 8 milijuna kuna, a projekt su kao instruktor­i iznijeli Bruno Marić i Domagoj Vučkov koji je palicu preuzeo prije nekoliko mjeseci. Danas imamo 16 obučenih VAR sudaca, a samo oni koji su prošli obuku mogu biti glavni suci na utakmicama HNL-a. Također, obuku za rad u VAR sobi prošlo je 12 sudaca. Čast da odsudi prvu utakmicu s VAR-om dobio je Ivan Bebek, a iz VAR sobe asistirali su mu Fran Jović i Igor Krmar. Pola sata prije utakmice Jovića i Krmara zaključali su u VAR sobu, a pristup medijima bio je strogo zabranjen. Sve su osiguraval­i redari koji su pazili da ništa ne ometa spomenute suce. - VAAAAAR, daj pogledaj VAR - vikali su domaći gledatelji, više iz šale, u nekoliko navrata, ali nije bilo potrebe za gledanjem.

U 41. minuti opalio je Istrin Slavko Blagojević laktom u skoku Ivana Mamuta, ali

Bebek mu je pokazao samo žuti karton. Nije se oglasila ekipa iz VAR sobe pa vjerojatno nije bilo elemenata za isključenj­e.

‘Škakljiva’ situacija zbila se u

77. minuti. Bugarski veznjak Conev ušao je u 16-erac Istre i pao nakon kontakta s igračem, ali dobio je žuti karton za simuliranj­e. Bebek opet nije dobio signal iz VAR sobe. Inter je na kraju slavio 2-0 golovima Josipa Mitrovića iz 11. i Petra Bosančića (ag) iz

26. minute. boljoj poziciji. - Igrali smo korektnu utakmicu, zato nisu koristili VAR. To je dodatan stres za igrače jer oni nisu naviknuli igrati pod VAR-om, moraš paziti na standrardn­e situacije, da ne napraviš kakvu glupost. Na to smo upozorili igrače prije utakmice - rekao je Željko Petrović, trener Intera.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia