24sata

Gotov zimski prijelazni rok, Pjaca u Anderlecht­u PJACA U BELGIJI, HNL REKORDI...

-

Zimski prijelazni rok zaključen je u ligama “petice”, a naši klubovi više ne mogu prodavati igrače niti u Škotsku, Belgiju, Grčku, Nizozemsku ili Tursku. Portugal će “mercato” zatvoriti danas, a za hrvatske klubove trajat će do 17. veljače.

Ove zime nismo dočekali niti ozbiljnije transfere hrvatskih nogometaša, najveći je novčano ostvario Marin Pongračić, koji je iz Salzburga za 10 milijuna eura otišao u Wolfsburg. Većina reprezenta­tivaca koji su bili tema brojnih špekulacij­a (Rakitić, Rebić, Barišić, Brozović...) ostali su u svojim klubovima, a od sigurnih putnika za Euro sredinu je promijenio tek Lovre Kalinić. No bilo je još zanimljivi­h nam transfera; Mandžukić se preselio u Katar

(Al Duhail), Filip

PJACA

NOVA POSUDBA Marko Pjaca nije se uspio izboriti za minute u Juventusu, pa je izabrao odlazak u Anderlecht

Bradarić u Celtu, a Boško Šutalo iz Osijeka stigao je u Atalantu.

Posljednje­g dana prijelazno­g roka Marko Pjaca završio je u Anderlecht­u u potrazi za minutama i formi, a novi klub pronašao je i Filip Benković koji je na posudbu preselio u Bristol City koji igra u drugoj ligi. No dok u Europi nije bilo velikih, iznenađuju­ćih i šokantnih transfera naših igrača, HNL je rušio sve rekorde što se tiče zimskog prijelazno­g roka. Dinamo je za Danija Olma dobio 19 (fiksnih) milijuna eura, a Osijek čak pet za svog “wunderkind­a”. Boško Šutalo je tako postao i najveći izlazni transfer u povijesti Osijeka. Dapače, HNL je svoje “proizvode” transferir­ao nogometnom svijetu za čak 26,15 milijuna eura. A taj iznos možda i naraste, još su otvorena tržišta u Austriji, Rusiji, Ukrajini... (ht)

BRADARIĆ

KALINIĆ

PROPUŠTENE UTAKMICE

ODIGRANE UTAKMICE

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia