24sata

‘NAŠOJ TETI NISU NI DOŠLI NA SPROVOD’

DOM STRAVE Policija je privela vlasnike ilegalnog obiteljsko­g doma u Andraševcu u kojem je u požaru poginulo šestero ljudi. Obitelj najstarije žrtve kaže da im nitko ništa nije javio...

- Piše: IVAN PAVIĆ

Ništa se nismo čuli s njom. Nekoliko dana nakon tragedije išli smo do nje po papire i dokumente. Samo je rekla da joj je žao i da je očajna. Od tada nisam više s njom kontaktira­o.

Priča nam to Stjepan Sinković, nećak Jelene Bogović (103), štićenice obiteljsko­g doma Zelena oaza u Andraševcu koja je u siječnju tragično poginula u požaru. Uz Jelenu poginulo je još petero štićenika. Policija je jučer privela vlasnike obiteljsko­g doma. Vlasnica je Gabrijela Čičković, koja je prvo otvorila dom na adresi Dolinska 8. Na toj adresi imala je dozvolu za samo 13 štićenika, a potom su se, bez dozvole, proširili i na objekt na adresi Dolinska 22. Na toj adresi su kuću preuredili ze obiteljski dom, a pomoćni objekt za smještaj nepokretni­h štićenika. Na njemu je izbio požar. Vlasnike su jučer poslijepod­ne priveli u Županijsko­m državnom odvjetništ­vu u Zagrebu, a danas bi trebali biti izvedeni pred suca istrage. Državno odvjetništ­vo zatražilo je za njih jednomjese­čni pritvor zbog opasnosti utjecanja na svjedoke. Ljubo Pavasović Visković, odvjetnik vlasnika doma, rekao je da se njegov klijent tereti za teško kazneno djelo protiv sigurnosti i dovođenje u opasnost života i imovine. Istaknuo je kako za sad neće iznositi obranu. Nećak žrtve iz medija je doznao da su vlasnici privedeni.

- A to valjda tako mora biti. Na sprovod tete vlasnici nisu došli. Eto. Što više reći? Obdukcije još nisu gotove. Redovito zovem sudsku medicinu, ali samo mi govore da zovem idući tjedan - kaže Stjepan.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia