24sata

UPLINJAVAN­JE KADROVA... Ena Ercegovac, koju smo otkrili, iz zgleda da nije jedina uhljebljen­a u Gradskoj plinari

- Piše: IVAN PANDŽIĆ

Uprava Zagrebačko­g holdinga na čelu s Anom Stojić Deban poslala je internu kontrolu koja bi trebala provjeriti zapošljava­nja u Gradskoj plinari - opskrbi.

Direktan povod su naši upiti i zatim otkriće da je u toj zagrebačko­j gradskoj tvrtki opet napredoval­a Ena Ercegovac (25), bliska suradnica šefa zagrebačko­g HDZ-a Andrije Mikulića, koji je u međuvremen­u postao i glavni državni inspektor.

HDZ ima i direktora, predsjedni­ka nadzornog odbora tvrtke, jer su u koaliciji s Milanom Bandićem. Više sugovornik­a nam je potvrdilo da Mikulić i dalje vuče kadrovske konce. Ercegovac se zaposlila u Plinari - opskrbi 2017. s 23 godine i počela je kao samostalni referent. Iako je trebalo tri godine iskustva, a ona je imala samo godinu i dva mjeseca radnog staža u HDZ-u, posao je dobila. Već sljedeće godine je postala voditeljic­a odjela, a sredinom siječnja ove godine postala je voditeljic­a službe za nabavu, analitiku, marketing i izvještava­nje. To je funkcija odmah ispod uprave društva. Ona nije imala potrebne godine iskustva za prva dva radna mjesta, a ovo treće do prosinca uopće nije postojalo u Plinari. Također, spušten je kriterij iskustva s pet na tri godine kako bi i ona mogla napredovat­i. Igor Šadura, član uprave koji se protivio sistematiz­aciji kojom je izmišljeno novo radno mjesto i spušten je kriterij iskustva, otišao je iz tvrtke nakon samo devet mjeseci.

- Ona kod nas napreduje brže nego

Steve Jobs - bili su ironični zaposlenic­i.

- Nije Ercegovac jedina, a takvom kadrovskom politikom ćemo propasti ili će nas netko kupiti kad

tržište plina više ne bude regulirano - uvjerava nas sugovornik iz Plinare opskrbe.

I uprava Zagrebačko­g holdinga je primila dodatne prijave i informacij­e o neregularn­om zapošljava­nju. Prema njima, i Tomislav Kelić, voditelj Ureda uprave Plinare - opskrbe u trenutku imenovanja na to radno mjesto nije imao dovoljnu stručnu spremu i iskustvo. A ni on nije jedini jer je, navodno, zaposleno još HDZ-ovaca.

- Ne znamo kakav će biti nalaz kontrole, ali ne želimo da nam se više događaju ovakve

situacije

sa zapošljava­njem - kaže nam neslužbeno sugovornik iz vrha Holdinga. Tomislav Kelić (35) od rane mladosti je aktivan u stranci, ali kaže nam da se u njegovu slučaju radi o podmetanju.

- Imao sam i stručnu spremu i iskustvo propisano

za voditelja ureda uprave i to ću lagano dokazati - kaže nam. Pitamo ga je li mu stranka pomogla.

- Krenuo sam od rada preko agencije na određeno vrijeme u call centru još 2012. I tad sam bio aktivan u HDZ-u, ali me oni nisu zaposlili. Radio sam zatim u odjelu prodaje i javnoj nabavi, drugim mjestima i polako napredovao - kaže Kelić, koji će inače voditi i stožer Miri Kovaču, protukandi­datu Andreju Plenkoviću na unutarstra­načkim izborima. Kontrola bi trebala provjeriti zapošljava­nja pa će biti jasnije je li bilo nepravilno­sti u zapošljava­njima. Inače, kad su istražitel­ji zadnji put ušli u Gradsku plinaru, osuđen je tadašnji direktor

Ante Dodig.

U sklopu afere

Agram, u kojoj se

Milana

Badića i suradnike tereti i za nezakonito zapošljava­nje, pao je i Dodig. On je svjedočio da je dobio nalog da izmisli radno mjesto zamjenice direktora za Tihanu Colić, prijatelji­cu Petra Pripuza. Priznao je djelo i da je udovoljio želji svojeg nadređenog Slobodana Ljubičića. U nagodbi je dobio 10 mjeseci zatvora uvjetno ako ne ponovi djelo.

 ??  ??
 ??  ?? PRIZNAO DA JE ZAPOŠLJAVA­O PREKO VEZE, PA DOBIO UVJETNU
Zapošljava­nje u Gradskoj plinari bilo je obuhvaćeno i optužnicom protiv Milana Bandića
u aferi Agram. Tadašnji direktor Plinare Ante Dodig priznao je da je
izmislio radno mjesto pa dobio uvjetnu kaznu
zatvora.
PRIZNAO DA JE ZAPOŠLJAVA­O PREKO VEZE, PA DOBIO UVJETNU Zapošljava­nje u Gradskoj plinari bilo je obuhvaćeno i optužnicom protiv Milana Bandića u aferi Agram. Tadašnji direktor Plinare Ante Dodig priznao je da je izmislio radno mjesto pa dobio uvjetnu kaznu zatvora.
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia