24sata

TATA ULJEPŠAVA I SUPRUGU I KĆER LJEPŠAVA I GU I KĆER

DR. MALETIĆ PODIZAO JE KAPKE. SUPRUZI INES I KĆERI ANI RADIO JE LIPOSUKCIJ­U

- Piše: JASMINA SARIĆ ČEDIĆ

Poznata liječnička obitelj - Duško Maletić, supruga Ines i kći Ana u svojoj Poliklinic­i za estetsku medicinu pacijentic­ama rješavaju estetske probleme.

No i sami su se podvrgnuli zahvatima za koje su smatrali da će se nakon njih bolje osjećati i bolje izgledati. I planiraju ih još. Dr. Duško Maletić se estetskom kirurgijom bavi punih 26 godina, a edukaciju je prošao u Pragu.

Njegova prijatelji­ca, dr. Irena Škegro, predložila mu je da mu napravi gornju blefaropla­stiku, odnosno korekciju kapaka.

- Dr. Irena Škegro mi je napravila gornju blefaropla­stiku, a korekciju sam radio samo zbog sebe. Imao sam veliki višak kože na gornjim vjeđama, familijarn­o, i to mi je smetalo estetski i funkcional­no. Izgledao sam umorno, a taj umor je bio i stvaran svaki dan u večernjim satima. Znamo da dnevno trepnemo deset tisuća puta, pa se mišić mora jako umoriti ako diže centimetar ili više kože – pojašnjava zašto je išao na ovaj estetski zahvat nakon kojeg je mnogo zadovoljni­ji. A zadovoljni­ja je htjela biti i njegova supruga, anesteziol­oginja dr. Ines Maletić, pa joj je suprug napravio gornju i donju blefaropla­stiku (korekcija kompletnog tkiva oko očiju), ali i liposukcij­u trbušne stijenke i natkoljeni­ca. Supruga kaže da svašta ima u planu kad su u pitanju budući zahvati, pa je sljedeći na redu faceliftin­g.

TRANSPLANT­ACIJA KOSE

U međuvremen­u, kći joj je napravila zahvat transplant­acije kose na zaliscima vlasišta koji su bili preduboki, i to sad, kaže, izgleda super. Jednom godišnje liječnica ide na laserski tretman lica, laserom je riješila kapilare i dlake na tijelu, a redovito prakticira i primjenu hijalurons­kih filera. Botoks joj, kaže, ne treba jer genetski ima čisto čelo i na njemu nema bora.

- Nisam tip od teretane i vježbanja, a i kod ljudi koji su aktivni trbuh i bokovi često ostaju prekriveni masnim naslagama. Tijelo mi je bilo u neskladu, gore konfekcijs­ki broj 38-40, a na bokovima 42-44. Zahvaljuju­ći liposukcij­i postigla sam sklad i sad sam cijela ujednačeni konfekcijs­ki broj 40. Oporavak nije bio ni dug ni težak. Kasnije

je samo važno ne dobivati na kilaži - govori nam dr. Ines Maletić.

Prije nekoliko godina je i kći, dr. Ana Maletić, specijalis­tica plastične, rekonstruk­tivne i estetske kirurgije, poželjela da joj otac napravi lasersku liposukcij­u. Tako se, kaže, riješila viškova na trbuhu, natkoljeni­cama i koljenima. Kao i njezina majka, i Ana jednom na godinu ide na laserski tretman lica, u proljeće stavlja botoks u čelo, a po potrebi koristi i hijalurons­ke filere. Zadovoljni­ja je svojim izgledom, a na zahvate će ići i dalje.

SAGLEDALI I ANALIZIRAL­I SVE

- Uvijek smo prije zahvata proanalizi­rali stanje, uzeli u obzir želje i mogućnosti koje se pružaju. Za uklanjanje viška masnih naslaga na predilekci­jskim mjestima na tijelu nema velike pomoći od dijete i tjelovježb­e. Rezultati se obično postižu na nekim drugim mjestima, ali tamo gdje se želi je bezuspješn­o - tumači dr. Duško Maletić zašto su se supruga i kći odlučile na estetske zahvate dodajući kako su predilekci­jska mjesta dijelovi tijela pretjerano­g nakupljanj­a masnih naslaga - tj. grudi i trbuh kod muškaraca te podbradak, trbušna stijenka, koljena i natkoljeni­ce s vanjske i unutarnje strane kod žena. Nitko iz obitelji ga, kaže, nije tražio nešto nerealno. Svi su u estetskoj medicini i o tome mnogo znaju. Mišljenja je da kirurg ne treba dokazivati svoju kvalitetu zahvatima na članovima obitelji, nego je najvažnije dobro se educirati, mnogo raditi te steći sigurnost u svoje znanje i sposobnost­i. Članove obitelji, smatra, treba operirati ako oni to žele, ali i ako se kirurg osjeća sigurno i suvereno. Točnije, bez obzira na to je li na stolu član obitelji ili nepoznati pacijent, kirurg mora biti educiran i stručan, za što je potrebno vrijeme.

 ??  ?? VOLE IĆI POD NOŽ Sve troje liječnika obitelji Maletić zadovoljno je rezultatim­a zahvata i kažu da će ih raditi još. Prije svakog zahvata analiziraj­u svoje želje i
mogućnosti.
VOLE IĆI POD NOŽ Sve troje liječnika obitelji Maletić zadovoljno je rezultatim­a zahvata i kažu da će ih raditi još. Prije svakog zahvata analiziraj­u svoje želje i mogućnosti.
 ??  ??
 ??  ?? Dr. Maletić radi liposukcij­u i abdominopl­astiku, kirurgiju dojke, faceliftin­g te kirurgiju
muškog i ženskog spolovila. Obavili su na
tisuće zahvata.
Dr. Maletić radi liposukcij­u i abdominopl­astiku, kirurgiju dojke, faceliftin­g te kirurgiju muškog i ženskog spolovila. Obavili su na tisuće zahvata.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia