24sata

ROZMANA SU MODRI DVA PUTA NATRPALI’

ČETVRTFINA­LE KUPA Rijeka i Dinamo od 17 sati igraju na Rujevici, prijenos je na HNTV-u, a pobjednik u polufinalu igra protiv Osijeka

- Pišu: H. TIRONI, A. BEVANDA, D. VUKUŠIĆ

U prosincu je Dinamo doma dobio Rijeku 3-0, a prije toga na Rujevici u studenom 5-0. Kad se igralo u Zagrebu, HNTV je organizira­o druženje i emisiju za kraj prvog dijela sezone. Na HNTV-u je bio i Damir Mišković. “Predsjedni­če, možda da treneru Rožmanu u ugovor stavite klauzulu da više ne vodi utakmice protiv Dinama?”, tim smo se riječima u šali obratili prvom čovjeku Rijeke, Miškoviću, a on je u šali odvratio da Rožmanu baš i ne ide protiv Dinama.

Slovenac je u dvije utakmice koje je vodio protiv momčadi Nenada Bjelice ukupno primio osam komada. Baš mu ne ide, ali priliku za popravni imat će danas na Rujevici u četvrtfina­lu Kupa. Pobjednik će u polufinalu doma igrati protiv Osijeka.

RIJEČANI SU VJEŽBALI PENALE

U Dinamu više nema Danija Olma, koji je briljirao u posljednje dvije utakmice protiv Riječana, to je ono što ih može tješiti, ali tu je Mislav Oršić, koji im je u te dvije utakmice zabio četiri komada. Dečku koji kod Matjaža Keka u Rijeci nije dobio pravu priliku družina s Kvarnera postala je prava “mušterija”.

- Rekao sam poslije poraza od Lokomotive javno, a onda i igračima: samo 7-8 prekršaja je premalo. Nakon utakmice dresovi su im bili čisti, bijeli. To više ne želim vidjeti. Već protiv Dinama mora biti više fajta i ‘agresije’ - rekao je Simon Rožman, trener Rijeke, i odgovorio na pitanje jesu li vježbali penale.

- Zna se koji su izvođači i vježbali smo penale. Da, moglo bi ih biti kako su suci krenuli ovog proljeća - nasmijao se trener Riječana. Nenad Bjelica lani je izgubio finale Kupa od Rijeke. Bio je strašno ljutit nakon poraza, ove je sezone triput slavio protiv Riječana.

ZADNJI JE ZABIO RIJEČANIMA

S “modrima” im je nanio najteži domaći poraz u Hrvatskoj, a posljednji je gostujući gol u igračkoj karijeri zabio baš Riječanima na Kantridi. Dinamo će biti bez ozlijeđeno­ga kapetana Arijana Ademija, neće biti niti Luke Ivanušeca, u veznom redu zamijenit će ga Lovro Majer.

- Mi smo vrlo motivirani zbog lanjskog poraza u finalu Kupa. To smo već pokazali u tri ovosezonsk­e utakmice s Rijekom. Oni su puno bolja momčad nego što je izgledalo protiv Lokomotive. Nismo vježbali penale - rekao je Nenad Bjelica i još se jednom osvrnuo na VAR.

- Rekao sam već svoje mišljenje, on oduzima emocije dok se čeka odluka. Razmišljaš hoćeš li se veseliti, smanjit će broj pogrešaka, ali neće ih iskorijeni­ti - kaže Bjelica. Prema kladionica­ma su “modri” favoriti za prolazak. Koeficijen­t na njihovu pobjedu je 1,90, na Rijeku je 4,10, a na remi 3,30. I mali podsjetnik - i u Kupu imamo VAR.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia